Substanța a fost găsită în toți cei 13 rechini brazilieni sălbatici cu nas ascuțit testați, cu o concentrație de 100 de ori mai mare decât cea raportată anterior pentru alte creaturi acvatice.
Rechinii din apele din largul coastei Braziliei au fost testați pozitiv pentru cocaină, spun oamenii de știință.
Cercetătorii au sugerat de mult timp că viața marină ar putea fi afectată de drogurile aruncate în apă de către contrabandiști, tone de cocaină fiind găsite în Florida, America de Sud și America Centrală. Un studiu al Fundației Oswaldo Cruz din Brazilia a găsit dovezi că rechinii sunt de fapt afectați de drogurile care poluează oceanul.
Oamenii de știință au disecat 13 rechini brazilieni sălbatici cu nas ascuțit care au fost cumpărați de la mici nave de pescuit, deoarece această specie își petrece întreaga viața în apele de coastă și, prin urmare, erau cel mai probabil afectate de poluare.
Țesuturile musculare și hepatice au fost apoi analizate cu ajutorul unei tehnici standard tehnică standard numită cromatografie lichidă cu spectrometrie de masă în tandem – în care moleculele sunt separate într-un lichid – pentru a căuta cocaină și benzoylecgonină, principalul metabolit al drogului.
Toți cei 13 rechini au fost depistați pozitiv pentru drog, cu o concentrație de până la 100 de ori mai mare decât cea raportată anterior pentru alte
creaturi acvatice, au constatat oamenii de știință.
Discussion about this post