Pirateria informatică, exploatarea sexuală a copiilor şi fraudele financiare sunt tendinţele cele mai îngrijorătoare atunci când vine vorba despre infracţionalitate cibernetică în Uniunea Europeană, indică un raport publicat de Europol.
Europol avertizează, de asemenea, că inteligenţa artificială joacă un rol tot mai important în faptele cu caracter penal comise în mediul online.
Milioane de cetăţeni în UE sunt zilnic victime ale infracţionalităţii cibernetice, a menţionat instituţia UE cu sediul la Haga.
Infractorii vizează tot mai mult întreprinderi mici şi mijlocii (IMM), entităţi care în general sunt mai slab echipate împotriva atacurilor ransomware. În acelaşi timp, Europol subliniază că numeroşi utilizatori online cad victime diverselor forme de fraudă financiare.
Pe de altă parte, Europol trage un semnal de alarmă în legătură cu infracţiunile cibernetice comise cu ajutorul inteligenţei artificiale, instrument ce constituie tot mai mult o provocare semnificativă pentru autorităţile de aplicare a legii.
Sursa: Agerpres
Discussion about this post