Primăria Municipiului Constanța a eliberat în urmă cu câteva săptămâni autorizația de construire pentru Departamentul Sănătatea Mamei și Copilului. Noua clădire va avea funcția unui spital și va fi destinată Maternității, respectiv secțiilor de Obstetrică-Ginecologie I și II, Neonatologie, Pediatrie și Chirurgie-Ortopedie Pediatrică.
„Vreau să îi anunț pe toți că în data de 5 august, supervizorul proiectului Spitalului de Pediatrie a emis ordinul de începere a execuției. Firma care se ocupă are liber să înceapă aceste lucrări. Să își organizeze șantierul. Progresul este unul excelent. Suntem mult în fața altor proiecte similare din țară. La momentul respectiv, când s-a lansat apelul de proiecte, 25 de spitale din țară au primit această finanțare. Noi raportăm în fiecare lună finanțatorului acest progres. Pe această cale, facem apel către ministrul Sănătății să revizuiască acea listă a rușinii în care ne-a inclus acum un an,, a declarat Petre Enciu, în cadrul unei conferințe de presă.
Amplasamentul investiției se afla pe B-dul Tomis, nr. 145, Lot 2/2, Constanța, pe terenul actual al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă ”Sf. Apostol Andrei” Constanţa”. Beneficiarul investiției este Consiliul Județean Constanța, având ca beneficiar final Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) ”Sf. Apostol Andrei” Constanţa. Construcția nou propusă va avea funcțiunea de spital, destinată Departamentului ”Sănătatea mamei și copilului”, respectiv secțiilor de Obstetrică-Ginecologie I și II, Neonatologie, Pediatrie și Chirurgie-Ortopedie Pediatrică și va avea o suprafața construită la sol de aproximativ 3.500 mp și un regim de înălțime format din: 2 etaje subsol, un demisol, un parter, 8 etaje medicale și etajul 9 tehnic retras.
Noua investiție în structura de sănătate județeană va beneficia de un număr total de 365 paturi din care, pentru spitalizare continuă – 247 paturi, pentru spitalizare de zi – 79 paturi, pentru ATI – 39 paturi ,două blocuri de operații, Bloc 1 – Obstetrică/Ginecologie – 5 săli, Bloc 2 – Chirurgie pediatrică – 4 săli și de două unități primiri urgențe, UPU Pediatrie, UPU Obstetrică/Ginecologie.
Termenul de implementare a proiectului este 30 iunie 2026, fiind finanțat în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), componenta C12 – Sănătate. Acesta a fost depus pe 8 decembrie 2022 și a fost aprobat de Ministerul Sănătății pe 11 ianuarie 2023.
Discussion about this post