În primul rând, nu e nicio rușine să cumperi haine la mâna a doua. O fac oamenii cu bani mulți și bineînțeles cei cu venituri mici și foarte mici. Unii cumpără de nevoie, alții pentru că vor să protejeze mediul și să reducă risipa, alții pentru că nu au încotro și câțiva pentru toate aceste motive.
Indiferent de scopul pentru care merg la magazinele second hand sau la raioanele sh, din mall-uri, vă spunem un lucru sigur, nimeni nu iese de acolo fără mai multe articole vestimentare.
Pe lângă prăvăliile clasice, dedicate în totalitate sh-ului, acum găsiți aceste haine și în hypermarket-uri. Acolo, spre exemplu, această bluză de trening originală costă doar 25 de lei. Are o mică împerfecțiune chiar la logo dar în schimb e foarte bună și mirosul e plăcut. Trebuie să știți că aceste haine sunt spălate bine.
Iar acest tricou, tot original, făcut dintr-un material care lasă pielea să respire, precum cel utilizat de sportivii profesioniști costă 50 de lei.
În cazul produsului de față avem trecut pe un cartonaș și ceva destul de important: A fost spălat dar și desinfectat. Deci, poate fi purtat fără grijă, chiar dacă recomandăm totuși o spălare și acasă, așa ca să fim siguri.
De fapt, fie că vă cumpărați haine la prima sau a doua mână, de firmă sau fake, scumpe sau ieftine, e bine să le spălați și abia apoi să vă îmbrăcați cu ele.
Găsiți perechi de blugi în jurul sumei de 40 de lei și jachete de iarnă undeva la 70 de lei. Da, știu, dacă mai puneți 50 de lei vă luați una la prima mână, dar de calitate mai slabă. Cele care sunt la sh, la 70-80 de lei, erau câteva sute, când au fost cumpărate prima oară. În plus, sunt bine întreținute și trebuie să știți că oricum pe umerașe nu ajung haine cu defecte majore.
La magazinele unde țoalele se vând la kilogram vă puteți îmbrăca complet chiar și cu 50 de lei, însă dacă vreți să vă luați ceva mai de calitate, să spunem o bluză, o pereche de blugi și un tricou, vă descurcați cu 80-100 de lei.
În Constanța, așa cum am arătat și în alte materiale au fost deschise mai multe magazine de unde puteți cumpăra haine la mâna a doua. Practic, antreprenorii au identificat o piață foarte bună, aici. Salariile mici te împing la economii, iar ideea că oferi o nouă poveste, o nouă șansă unei haine vechi te poate încuraja să alegi în primul rând sectorul second hand.
Practic, aceste haine sunt gata făcute și dacă le cumpărăm nu susținem producerea unora noi, care implică materiale în plus folosite și implicit, poluare.
Discussion about this post