Comunitatea Femeia Leader, în colaborare cu Zbor Hub Constanta, cu sediul in Constanta, organizează miercuri, 6 noiembrie, începând cu ora 16, a treia ediție a evenimentului „Părinți și copii în lumea digitală 3.0”.
Evenimentul „Părinți și copii în lumea digitală 3.0” dorește să aducă în atenția adulților informații utile și eventuale soluții la provocările lumii digitale în care trăim.
Organizatorii intenționează să aduca in atentia parintilor discutii despre cum putem susține copiii să se dezvolte sănătos și responsabil într-o lume tot mai digitalizată, astfel incat impreuna să găsim echilibrul între tehnologie și educație și să explorăm modalități prin care îi putem ghida cu încredere în această călătorie digital si sa răspundă la întrebări precum:
- Cum ne putem adapta la schimbările tehnologiei?
- Ce impact au aceste schimbări asupra noastră și a copiilor noștri?
- Care sunt pericolele la care sunt expuși copiii noștri?
- Cum recunoaștem pericolele și ce putem face?
Vor fi prezenți la eveniment în calitate de speakeri:
Alin Chiriac, antreprenor cu experiență de 20 de ani în Marketing și Comunicare și fondator Adfaber.org, organizație care ajută elevii și profesorii să dezvolte acele competențe necesare și conectate la nevoile lumii actuale. Alin ne va dezvalui „Cum sa protejam copiii in era digitala”, tocmai pentru ca ultimii ani i-a dedicat realizării de programe de educație în tehnologie pentru copii prin cluburile Code School Clubs și pentru a pune siguranța copiilor în mediul online pe harta educației din România și Republica Moldova prin programul Eroii Internetului.
Maria Popescu, Program Manager AdFaber – ne va prezenta tema „Construind Liderii de maine: cum pot parintii indruma fetele in domeniul Tehnologiei”. Cu o experiență de peste 3 ani în planificarea și implementarea programelor de educație și tehnologie pentru fete la Adfaber, Maria, ajută elevele din România să-și dezvolte portofolii pentru universități de prestigiu din întreagă lume și să devină liderii de mâine în tehnologie. Alături de mentori din cele mai importante companii de tehnologie, fetele, unele din medii defavorizate, au șansa să își dezvolte abilități unice pe care le pot folosi indiferent de domeniul în care vor alege să lucreze.
Alec Blenche – prezentare pe tema „Mai multe povesti, mai putine ecrane”. Alec a făcut studii de Drept și Pedagogie Muzicală, dar și-a descoperit adevărata vocație odată cu scrierea și publicarea cărților din seria Călătoriile lui Erus, care au devenit un adevărat fenomen, transformându-l în cel mai citit autor de cărți pentru copii din România, cu un total 59 de cărţi publicate până acum, în doar 6 ani. În 2023, Alec a fondat asociația EDUVIT în cadrul căreia, alături de o serie de profesori și psihoterapeuți, a pus pe picioare programul “Educație prin virtuți și povești”, program pe care speră să îl implementeze în cât mai multe școli în perioada următoare și care să readucă în prim plan educația morală a copiilor. Toate cărţile sale au un caracter educativ împletit în mod natural cu un umor specific.
Inițiatorii acestui eveniment își doresc să atingă următoarele obiective:
- Conștientizarea provocărilor reale și actuale ale tinerilor și părinților în Lumea Digitală;
- Identificarea soluțiilor pentru adaptarea părințiilor și copiilor în Lumea Digitală din prezent;
- Crearea unui cadru prielnic pentru un dialog deschis între participanți și speakeri;
- Acces la experți din diferite domenii de activitate.
Discussion about this post