Pe data de 26 octombrie, ONG Mare Nostrum a desfășurat cea de-a șasea ediție a Crosului Mării Negre. Evenimentul a unit anul acesta peste 1400 de participanți, toți având un scop comun, acela de a contribui la bunăstarea ecosistemului marin. La acest eveniment au participat copii, tineri, adulți și mai multe unități de învățământ din județul Constanța și din țară.
Crosul Mării Negre a devenit o tradiție prin care se marchează Ziua Internațională a Mării Negre, fiind un eveniment dedicat conștientizării importanței protejării mediului marin. Anul acesta, activitatea a combinat sportul cu strângerea deșeurilor de pe plajă, într-o acțiune cunoscută sub numele de plogging. Astfel s-a reușit eliminarea a 106 kilograme de deșeuri colectate de participanți.
Partenerii evenimentului au pus la dispoziția participanților o serie de activități interactive, inclusiv tombole cu premii. La final, fiecare alergător a fost recompensat cu o diplomă de participare și o medalie simbolică, în semn de apreciere pentru contribuția sa la un eveniment important pentru Marea Neagră.
Proiectul Black Sea Super Heroes2.0 urmărește îmbunătățirea educației de tip ocean literacy a elevilor din învățământul primar și secundar, cu o perspectivă multidimensională și o coordonare și cooperare internațională, prin furnizarea de cunoștințe necesare, abilități pentru a deveni agenți ai schimbării. În același timp urmărește și îmbunătățirea stării de conservare a mediului marin și creșterea gradului de informare și conștientizare a comunităților locale.
De asemenea, proiectul Blue Deal, finanțat de Uniunea Europeană, prin programul Erasmus+ se concentrează pe consolidarea schimbului de bune practici între organizațiile implicate în domeniul protecției oceanelor și a mediului. Proiectul va crește gradul de conștientizare cu privire la importanța protejării oceanelor şi mărilor, facilitând crearea unei generații de tineri mai responsabili, care să poată beneficia de un mediu mai sănătos.
Discussion about this post