Am luat imagini cu mai multe săli pentru jocurile de noroc, așa ca să nu ne suspecteze cineva că facem reclamă, pozitivă sau negativă. A fost nu ușor, ci exagerat de ușor să facem asta, pentru că, cel puțin în zona Casa de Cultură (se și potrivește subiectul cu marea cultură de la noi), te împiedici de păcănele. Mergi practic în ritmul lor, al păcănelelor, al manelelor norocului, al celei mai răspândite afaceri, din ce vedem.
Am văzut și centre pentru jocuri de noroc despărțite de doar câțiva metri, unele sunt aproape lipite. În intersecții le vezi pe străzi, din toate direcțiile. Stai cu spatele la păcănelele de pe partea ta și privești la cele de peste drum. Sunt incredibil de multe și unele par că sunt deschise peste noapte.
O librărie găsești greu, dar păcănelele, dai peste ele și fără să vrei. Asta în condițiile în care Statul Român mimează strategii de limitarea afacerilor de acest tip.
Păcănelele se extind ca fenomen în special în acele localități unde oamenii au bani putini. Da, sună paradoxal dar nu e. Practic, omul care ia un salariu de 2.200-2.600-3.000 de lei cum e pe la noi, se gândește apoi că își înmulțește banii, dacă bagă din ei în aparate. Evident că gândirea este una falimentară, casa câștigă în 90 la sută din cazuri și clientul rămâne cu un singur câștig, experiența de a pierde.
Tot mai mulți oameni devin dependenți ca de droguri, iar pentru ei statul ar trebui să vină cu un program de consultații psihologice subvenționate sută la sută. Bine, ar trebui să facă multe Statul în acest caz, orice, numai să nu Stea.
În Constanța, autoritățile locale ar putea să ofere alternative la păcănele, pentru petrecerea timpului liber cum ar parcuri mari, terenuri de sport, separat, bazine de înot etc. Și evident, de asemenea prioritar, să faciliteze clădirea în Constanța a unor afaceri noi care să ofere locuri de muncă mai bine plătite. Până una alta, tare ne este că deja în timpul scrierii acestui articol sau până la publicare deja a mai fost obținută o licență pentru păcănele.
Discussion about this post