Paul Anghel, director general în cadrul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC), a transmis duminică o serie de recomandări pentru consumatori, menite să prevină incidentele alimentare în contextul sărbătorii de 1 Mai. El atrage atenția asupra riscurilor asociate achiziționării cărnii tocate din locuri neautorizate și asupra necesității verificării atentă a produselor.
„Evitați achiziția de carne tocată din locuri neautorizate – riscați să cumpărați produse nesigure! La bere, verificați integritatea ambalajului, limpiditatea și data durabilității minimale”, a avertizat Paul Anghel într-un mesaj publicat pe pagina sa de Facebook.
Oficialul ANPC recomandă consumatorilor să verifice aspectul cărnii, existența etichetei cu informații despre ingrediente și alergeni, precum și termenul de valabilitate. În zonele de agrement, unde tradițional se sărbătorește cu mici și bere, cumpărătorii trebuie să fie atenți la funcționarea vitrinelor frigorifice, la igiena vânzătorilor și la corectitudinea prețurilor afișate.
Totodată, Anghel a amintit că, în anii anteriori, controalele ANPC au descoperit nereguli grave, inclusiv utilizarea de produse expirate, comercializarea de alimente cu urme de mucegai și nerespectarea condițiilor igienico-sanitare.
„Solicitați și păstrați bonul fiscal – este singura dovadă în cazul unei reclamații justificate”, a subliniat reprezentantul ANPC.