Un om care știe să scoată povești din farfurie revine acasă. Emil Tatu pregătește pe 13 septembrie, la Hotel Agora din Neptun, un eveniment culinar cu nume simplu și încărcat de emoție: „Singur, acasă: Dobrogea mea”. Nu e doar un meniu, e o declarație de dragoste pentru locul de unde a plecat.
Invitații vor gusta, la propriu, fragmente de istorie uitată: „Cealaltă plăcintă dobrogeană”, premiată la Festivalul Plăcintelor din Constanța, „Malasolca 2.0” reinterpretată cu șalău și sfeclă, ori ciorba de burechițe, rețetă uitată a Dobrogei. La felul principal, invitații pot alege între saramura de pui „ca la Negru-Vodă” sau gulașul din pastramă de berbecuț dobrogean. Finalul are note dulci și curajoase: ciocolata „Constanța”, cu ganache, caramel sărat și crumble dobrogean.
Atmosfera nu va fi doar gustativă. Decorul semnat de Raluca Tatu și momentele live de vioară cu Mario Fieraru completează tabloul unei după-amieze calde de toamnă, în care gastronomia se amestecă cu poveștile Dobrogei.
Evenimentul are loc pe 13 septembrie, de la ora 15.00, la Hotel Agora din Neptun. Prețul meniului este de 350 de lei, iar cei care vor un plus de rafinament pot opta pentru pairing cu vinuri de la Crama Măcin (50 de lei).
Locurile sunt limitate. Rezervările se fac la 0736.69.11.85.
Un proiect al Asociației „Dobrogea: Gust și Poveste”.