Instalația CDS din Stația Palas – grupa B a fost dată în exploatare în anul 1975, până în prezent neefectuându-se lucrări de reabilitare sau modernizare. În zona PC2 schema de secționare este asigurată prin CDS cu separatoarele 5X , 7X și 9X , separatorul 9X –fiind manevrabil doar manual. Astăzi a fost publicat pe platforma SEAP, anunțul privind achiziția serviciilor de „Reparaţii curente la instalaţiile IFTE pe raza Secţiei IFTE1 Constanţa – instalaţii CDS în stația Palas B“.
În conformitate cu „Instrucţiunile pentru întreţinerea tehnică şi repararea instalaţiilor liniilor de contact ale căii ferate electrificate nr. 353“ din 1986, lucrările de reparare a instalaţiilor de comandă la distanţă a separatoarelor sunt necesare a se efectua periodic, fiind impuse de necesitatea reparării elementelor liniei de contact care nu pot fi readuse în condiţiile instrucţionale prin lucrări de întreţinere tehnică.
Necesitatea și oportunitatea lucrărilor este determinată de starea tehnică actuală a instalațiilor CDS:
- separatorul 9 X se poate acționa doar manual din cauza cablului de comandă întrerupt și lipsei dispozitivului de acționare;
- panoul de comandă CDS, din biroul IDM, este parțial nefuncțional, fiind îmbătrânit moral și fizic.
Obiectivul principal al lucrărilor de reparații la instalația CDS, este de a repune în funcțiune separatorul 9X, prin comandă electrică la distanță.
Se vor executa lucrări de demontare parțială a pieselor și subansamblurilor componente ale instalațiilor cu uzuri frecvente, înlăturarea jocurilor care depăşesc limitele admise, repararea, recondiţionarea sau înlocuirea echipamentelor cu uzură peste limită, verificarea funcţionării subansamblurilor, vopsirea instalaţiei etc., conform specificațiilor Caietului de sarcini.
Scopul lucrării este de a readuce instalațiile CDS din stația Palas gr.B-PC2 la condițiile minime tehnice și asigurarea comenzii de la IDM pentru separatorul 9X.
Durata de execuţie este de 30 zile de la data începerii lucrărilor, care reprezintă data încheierii Procesului -Verbal de predare a amplasamentului lucrării către executant.
Valoarea estimată a contractului este 69.976,53 lei fără TVA, respectiv 83.272,07 lei cu TVA, conform notei de estimare a valorii contractului nr.5/3/1822/09.05.2023.
Finanțarea se face din bugetul de stat 2023, conform Programului cu finanţare de la Bugetul de Stat în anul 2023 – titlul bugetar ”Reparaţii curente la infrastructura feroviară publică”nr. 3/3/91/22.02.2023 – Anexa 2 (Credite bugetare).
Lucrările sunt cuprinse în PAAS 2023 SRCF Constanța – Unitate Operațională – poziţia 2.C.3.
Discussion about this post