O acțiune fulger a echipelor de inspectori ale Comandamentului Sezon Estival 202 avut loc în ieri seară, într-un mare centru comercial din orașul Constanța, având în vedere numărul mare de turiști, care servesc masa în unități alimentare de acest tip. De la debutul activității Comandamentului, au fost verificați 151 de operatori din domeniul alimentației publice si vânzarea cu amănuntul a produselor alimentare, dintre care 66 au beneficiat și de consiliere de specialitate.
În cadrul activității de control, inspectorii verifică unitățile de alimentație publică și vânzare cu amănuntul, și, în paralel, consiliază agenții economici asupra respectării legislației sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor, pentru asigurarea unui climat de siguranță alimentară.
În perioada 26 – 29 iunie, au fost aplicate 38 de sancțiuni, în valoare de 441.200 de lei, a fost emisă o Ordonanță de Suspendare a Activității pentru un restaurant din Costinești, iar unei braserii din Mamaia Sud i-a fost interzisă activitatea.
Au fost confiscate și direcționate către unități de neutralizare produse alimentare, în cantitate totală de 218 kg. (carne de vită, carne de pui, pește și produse din pește, înghețată).
Au fost identificate neconformități de tipul: lipsa documentelor de înregistrare sanitară veterinară și pentru siguranța alimentelor, depășirea termenului de valabilitate, depozitarea necorespunzătoare, igiena necorespunzătoare a spațiilor de depozitare și de preparare a hranei.
În acțiunile lor, inspectorii sunt sprijiniți logistic și de autolaboratorul DSVSA Constanța pentru prelevare de probe ori de câte ori situația o impune sau există suspiciuni în ceea ce privește respectarea condițiilor de igienă.
Discussion about this post