Cât de activ vrei să fii în vacanţă? Ești genul care lenevește la soare pe șezlong sau care nu stă locului o clipă? La malul mării, plajele se împart între turiștii care vor doar plajă, soare și o baie în mare și cei care fac din sporturile nautice adevărate distracții de vacanță. Cuceriţi de briza mării şi de valuri, aceştia îşi testează limitele prin practicarea sporturilor nautice. Kitesurfingul, stand-up paddle, surfingul sau plimbarea cu caiacul, au rămas la modă şi în acest sezon.
Curajul şi spiritul de aventură – acestea sunt principalele elemente de care au nevoie turiştii dornici să încerce sporturi nautice. Nimic nu se face la întâmplare. Începătorii preferă stand-up paddle, un sport în care echilibrul este cel mai important. La linia de start s-au aliniat ieri câteva zeci de turiști, dornici să încerce o distracție nouă.
„E ușor că nu bate vântul, dar să vedem. Dacă nu, facem baie”, a spus una dintre concurente.
Standup-paddle este un sport în care ai nevoie doar de o placă, de o vâslă și, obligatoriu, de echilibru. Pentru o oră de distracţie, turiştii scot din buzunare o sută de lei şi sunt asistaţi de un instructor. Iar competițiile sunt distracție curată.
„Este un sport pentru toată lumea. Nu trebuie să-l știi că să-l practici. Nu trebuie școală, pur și simplu te urci pe el, stai în genunchi, stai în fund și dai la rame”, a punctat unul dintre concurenți.
De pe mal, turiștii s-au uitat ca la spectacol.
„Ai nevoie de multe abilități ca să poți să duci o cursă până la final. Cred că mi-ar fi teamă să particip; nu stiu să înot, spre rușinea mea și mi-ar fi destul de fric”, a precizat o turistă.
Cei mai experimentaţi, dar şi cu dare de mână, au rămas fidelii kitesurfingului, un sport dificil care implică, pe lângă echilibru, cârmuirea unui zmeu imens. O oră de kitesurfing costă 50 de euro. Cine a spus da provocării s-a îndrăgostit de acest sport.
„Mie-mi plac foarte mult sporturile extreme și pentru mine chiar a fost o provocare de la bun început”, spune o concurentă.
„Poți să-l practici și normal, adică doar să stai pe apa și să mergi liniștit, și atunci este ca mersul pe jos. Sau poți să-l duci la extrem, să faci sărituri înalte”, explică unul dintre concurenți.
Este cel mai aglomerat weekend pe litoralul românesc: e vremea concediilor, iar weekend-urile sunt pline de distracții. 120 de mii de turiști au ocupat 80% din capacitatea oficială de cazare. La aceștia se adaugă cei care sunt cazați la particulari, la rude sau prieteni.
Discussion about this post