Fie că sunteți plecați în concediu sau cu munca, în deplasări, tot aveți nevoie de o cazare. Evident, nu reușiți mereu să vă faceți rezervare acolo unde v-a recomandat cineva să mergeți. Și chiar dacă aveți toate recomandările posibile, pentru un anumit hotel și îl alegeți pe acela, nu aveți cum să ignorați următoarele pericole. Așa că, cel mai bine le preveniți.
În primul rănd, nu vă recomandăm să folosiți prosopul dat de hotel, fie că vă cazați la minus o stea sau la cinci stele cu fundiță și coroniță. Asta pentru că detergentul sau clorul folosit în exces pentru desinfectarea prosopului vă poate face iritații pe piele. Așa că cel mai bine veniți cu unul de acasă.
Medicii spun că și ciupercile se iau foarte ușor de pe prosop dar și de pe așternuturi. Spre exemplu, dacă sunteți într-o localitate cu cazări puține spre deloc, și vedeți că în acea pensiune rătăcită pe care o găsiți așternuturile sunt vechi și sunteți nevoiți să vă cazați acolo, atunci încercați să nu vă atingeți cu pielea de cearșaf. Dormiți îmbrăcați, dacă e nevoie și folosiți paupuci, în cameră. În această situația ajungeți de obicei dacă sunteți plecați cu munca și nu aveți unde altundeva să vă cazați.
Totuși, mai bine căutați o localitate mai mare și vă cazați chiar la o oră de locul unde aveți treabă, dacă găsiți condiții mai decente acolo.
Nu uitați să vă luați dopuri pentru urechi, dacă sunteți sensibili la sunete. În 90 la sută din cazuri, frigiderul din camera de hotel va fi unul zgomotos.
De asemenea, în cazul unităților de cazare cu restaurant puteți să nimeriți fix lângă hotă sau lângă o pompă și în loc să dormți, o să faceți noapte albă din cauza zgomotului.
Nu uitați să vă luați șaponul de acasă și săpun, pentru că în unele hoteluri, unul dintre acestea lipsește sau le găsiți pe ambele, însă la cantitate și calitate slabă.
Nu uitați cheia în ușă și încuiați bine, pentru că sunteți într-un loc străin, cu vecini străini. Ne referim la ceilalți oaspeți ai hotelului.
Luați la dumneavoastră un nes, o cafea, să vă faceți, dacă nu au la hotel și nu ar strica niște mâncare la pachet, dacă ce primiți la micul dejun e comestibil doar așa parțial.
Ori, puteți să optați pentru varianta mai ieftină fără mic dejun și așa vine postul Paștelui și aveți ocazia să vă abțineți de la mâncare, în prima parte a zilei.
Vom reveni cu sfaturi utile pentru cazare și drumeții, în articole viitoare.
NOTĂ: Poza de deschidere are strict rol ilustrativ.
Discussion about this post