O urare cu greșeli de ortografie sau o virgulă aruncată aiurea ori, mai rău, “ronțăită” din propoziție până la dispariție, ofilește puțin mesajul, ca pe un buchet de ghiocei uitat lângă vază. Desigur, intenția contează, dar gramatica o salvează.
Că tot e sărbătoare, să ne amintim și de exemplul plin de umor în care bunica e invitata la masă… sau mâncată… în funcție de cât de corect scrie autorul. “Să mâncăm, bunica!” sună bine. “Să mâncăm bunica”… nu prea sună bine deloc. Oricum, “La mulți ani, bunica!”
Și “La mulți ani, doamnelor”, “La mulți ani, mame!” și, nu în ultimul rând, “La mulți ani, DRAGILE noastre”, că pe “drage” nu le serbăm azi. Sunt niște nave totuși și ne îndreptam atenția asupra lor de Ziua Marinei mai bine.
Când vine vorba de florile oferite în dar, atenție: ciclamelele sunt considerate un simbol al despărțirii, iar garoafele și calele albe sunt frecvent întâlnite la înmormântări. Primăvara este oricum minunată și aduce în prim plan o mulțime de alte variante parfumate: ghiocei, zambile, frezii sau lalele.
Discussion about this post