Așa cum este tradiția, carnea de miel va fi nelipsită de pe mesele românilor și în acest an, de Paște. Însă, față de anul trecut, se simt câteva scumpiri, prețul a crescut, ca de fiecare dată înaintea sărbătorilor pascale. Desigur, și în ceea ce privește ouăle, cele de țară, se găsesc la prețuri uriașe în piețe. Iată cât scot din buzunar constănțenii dacă vor să facă deosebitele preparatele tradiționale.
Românii nu se prea înghesuie să cumpere carne de miel în restul anului, tocmai de aceea comercianții profită de această perioadă pentru a-și vinde animalele, iar prețurile „sar norma”.
În Piața Griviței, carnea provine de la ferme din județele Constanța și Tulcea, de la animale sacrificate în abatoare autorizate, iar medici veterinari de la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Constanța supraveghează în permanență vânzarea.
Prețurile sunt stabilite de producătorii locali și se situează undeva la 45-50 de lei/kg.
Desigur, comercianții sunt dispuși să mai scadă din preț, doar-doar să cumperi de la ei, și nu de la vecinul.
Dacă vorbim despre cumpărăturile online, în ceea ce privește carnea de miel, Carrefour a făcut o reducere, în această perioadă. Astfel că, prețurile sunt următoarele:
- Posterior miel: de la 58 la 50 de lei;
- Anterior miel + cap: 50 la 35,5 de lei;
- Anterior miel + cap (vidat): de la 50 la 35,5 de lei;
- Posterior miel (vidat): de la 58 la 50 de lei.
La Auchan, jumătate de miel de aproximativ 6 kg costă 300 de lei, iar o caserolă de peste un kg de organe de miel ajunge la 70 de lei.
Tot aici, un sfert de miel anterior, fără cap este 142 de lei (aprox 2,5 kg), iar un sfert de miel posterior, fără cap ajunge la 145 de lei (aprox 2,5 kg).
În piață, abia găsești ouă cu prețuri mai rezonabile, care să fie sub 2 lei/ bucata, iar în supermarketuri, un cofrag cu 10 ouă variază de la 11 la 20 de lei.
Discussion about this post