La sfârșit de iulie, Bucureștiul va deveni cel mai inteligent oraș de pe glob! Cel mai mare eveniment european al Mensa, the High IQ Society, are loc în România între 31 iulie și 4 august Peste 600 de mensani din 44 de țări vor avea ocazia să facă schimb de experiențe și să descopere cultura românească Evenimentul va găzdui și prima ședință a noii conducerii Mensa Internațional.
Peste 600 de membri Mensa din întreaga lume vor sosi în capitala României pentru a participa la EMAG24, cel mai important eveniment european din calendarul Mensa, desfășurat între 31 iulie și 4 august în București. Acesta are loc la scurt timp după ce Mensa România a organizat cu succes la Cluj, tot în premieră, Revelionul mensanilor de pretutindeni, se arată într-un comunicat de presă.
EMAG (European Mensas Annual Gathering) este o conferință anuală care durează câteva zile și cuprinde prelegeri, ateliere și alte variate activități. Evenimentul își propune să ofere ocazia participanților să se cunoască, să învețe și să se distreze. În fiecare an este aleasă o altă organizație Mensa europeană pentru a găzdui și organiza EMAG24. Cele mai recente ediții au avut loc la Rotterdam (2023), Strasbourg (2022) și Brno (2021). Prima ediție EMAG a avut loc în 2008 în Koln, Germania.
„Mensa România este o comunitate tânără, însă foarte activă. Alături de colegii mei din Executive Committee, aștept cu nerăbdare să ascult prelegerile, să gust mâncarea și berea, să particip la tot ce ne-ați pregătit și să aflu lucruri noi despre țara voastră. Nu neapărat în ordinea asta,” a declarat Eivind Olsen, directorul de dezvoltare al Mensa Internațional.
Tema acestei ediții este Forum of Cultures. Sub această deviză, evenimentul va aduce împreună mensani din toată lumea, care vor împărtăși experiențe profesionale din domenii variate în peste 50 de prelegeri și seminare. Vor fi discutate subiecte precum comunicarea conținutului complex prin A.I., provocările curente ale virusologilor, dar și abordarea nevoilor mensanilor cu autism. Forum of Cultures este de asemenea o invitație de a descoperi România, unică prin amestecul de influențe culturale și experiențe diverse.
La EMAG24 vor participa peste 600 de membri Mensa din 44 țări, precum Marea Britanie, Statele Unite, Taiwan, Japonia, Africa de Sud, Australia sau Hong Kong, pentru care sunt pregătite peste 200 de activități. Cele mai multe dintre acestea vor arăta țara noastră, locurile, istoria și tradițiile. Cel mai tânăr și cel mai în vârstă participanți vin din Statele Unite și îi despart nu mai puțin de opt decenii.
„În ultimii ani am căutat să ne apropiem de comunitatea internațională Mensa. Avem de învățat din efervescența lor, din curiozitatea și determinarea cu care lucrează pentru avansul cercetării în materia inteligenței. Prin fundațiile noastre, reușim să ajutăm anual zeci de tineri sclipitori cu granturi și burse deschizătoare de drumuri în viețile lor profesionale. Ne onorează interesul mare al mensanilor, printre care se numără prieteni vechi, pe care ne bucurăm să îi revedem, și colegi din țară și din străinătate pentru care EMAG24 este o ocazie extraordinară să descopere comunitatea noastră,” a declarat Andy Jugănaru, președintele Mensa România.
EMAG24 va găzdui și prima ședință a noii conduceri Mensa Internațional, proaspăt aleasă în luna mai 2024. Comitetul Executiv este format din opt membri care se ocupă de toate aspectele funcționării organizației.
EMAG24 în cifre:
- 41 de voluntari români
- 202 activități pregătite, printre care:
- 51 de conferințe și întâlniri de discuții tematice
- 64 de tururi ghidate
- 12 activități sportive
- 59 de vizite la muzee și obiective culturale
Mensa este o societate fondată în Oxford, Marea Britanie, în 1946, cu scopul de a identifica și pune în legătură oameni cu un coeficient foarte înalt de inteligență. În momentul de față, Mensa Internațional are peste 133.000 de membri în 100 de țări de pe glob.
Mensa România a fost fondată în anul 1991, iar la ora actuală numără peste 600 de membri din toate domeniile și categoriile sociale. Accesul în organizație se realizează pe baza unui test de inteligență care le permite participanților să afle dacă sunt printre primii 2% dintre cei mai inteligenți oameni de pe planetă. Misiunea organizației este de a-i identifica pe aceștia și de a crea o punte de legătură între ei.
Discussion about this post