Aproximativ 22 de milioane de puieţi forestieri au fost plantaţi în fondul forestier proprietatea publică a statului, în campania de împăduriri de primăvară, informează Regia Naţională a Pădurilor.
În acelaşi timp, Romsilva anunţă că a regenerat, natural sau artificial, 10.552 de hectare fond forestier, cu 17% peste programul prevăzut. Din acest total, 7.462 de hectare fond forestier proprietate publică a statului au fost regenerate natural, în timp ce alte 3.090 de hectare, cu 490 hectare în plus faţă de programul iniţial, au fost regenerate prin lucrări de împăduriri.
De asemenea, în campania de împăduriri de primăvară, încheiată recent, au fost efectuate lucrări de completări pe 2.177 de hectare şi lucrări de refacere a plantaţiilor pe 381 de hectare fond forestier.
„Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva va regenera în acest an, în cele două campanii de împăduriri, de primăvară şi de toamnă, 12.087 hectare fond forestier proprietatea publică a statului, 8.102 hectare prin regenerări naturale şi 3.985 hectare prin lucrări de împăduriri. De asemenea, Romsilva va efectua lucrări de completări curente în plantaţii pe o suprafaţă totală de 2.380 hectare şi lucrări de refacere a plantaţiilor afectate de calamităţi pe 726 hectare fond forestier. Pentru toate lucrările de regenerare a fondului forestier, refaceri şi completări, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a alocat un buget de 296 milioane de lei”, se arată în comunicat.
Potrivit sursei citate, în ultimii cinci ani, Romsilva a regenerat 72.330 de hectare fond forestier proprietatea publică a statului, din care 48.604 de hectare prin regenerări naturale şi 23.726 de hectare prin lucrări de împăduriri, pentru toate lucrările curente de regenerare, lucrări de împăduriri, refaceri şi completări, fiind utilizaţi circa 132 milioane de puieţi forestieri, produşi în pepinierele silvice proprii.
Romsilva administrează 3,13 milioane de hectare de păduri proprietatea publică a statului (48% din pădurile ţării) şi asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. Toate pădurile proprietatea publică a statului deţin certificarea managementului forestier în standard internaţional.
În plus, instituţia se ocupă de administrarea a 22 de parcuri naţionale şi naturale, precum şi a 12 herghelii de stat.
Sursa: Agerpres
Discussion about this post