Pentru a marca 146 de ani de la revenirea ținutului dintre Dunăre și Marea Neagră la Patria Mamă, eveniment istoric celebrat în fiecare an, la data de 14 noiembrie, Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, cu sprijinul Consiliului Județean Constanța, invită publicul, în perioada 13 – 15 noiembrie 2024, la un „REGAL DOBROGEAN”, o suită de trei spectacole extraordinare, găzduite de Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”! Cu prilejul sărbătoririi Zilei Dobrogei, constănțenii de toate vârstele se vor bucura, timp de trei zile, de un periplu muzical-coregrafic în lumea plină de farmec și voie bună a tradițiilor, muzicii și dansurilor tradiționale românești, cât și ale etniilor dobrogene, în compania unor renumite ansambluri, trupe și artiști. Seria evenimentelor cultural-artistice dedicate marii sărbători va continua și pe 16 noiembrie, cu proiecția de gală a filmului documentar „Sălbatica splendoare a Dobrogei”!
Așadar, dobrogenii, cu mic, cu mare, sunt invitați, în perioada 13 – 16 noiembrie 2024, să se bucure și să celebreze împreună ZIUA DOBROGEI, în cadrul amplei manifestări cultural-artistice organizate de Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, pe parcursul a patru zile.
„REGALUL DOBROGEAN” va debuta miercuri, 13 noiembrie 2024, ora 17.30, în sala mare a Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, cu un Spectacol de folclor. Pe scena constănțeană vor putea fi urmăriți:
- Grupul Vocal „Giocoso” din cadrul Centrului Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” – dirijor Rodica Iftime;
- Ansamblul „Canlar”;
- Ansamblul „Canrenkler”;
- Ansamblul „Reabina”;
- Ansamblul „Iholu”;
- Ansamblul „Elpis”;
- Ansamblul „Lilici dit mai”;
- Trupa „Șatra”;
- Ansamblul „Româncuța”;
- Ansamblul „Nairi”;
- Ansamblul Fidanlar;
- Ansamblul Folcloric „Luminițe dobrogene”;
- Ansamblul Folcloric „Silișteanca”;
- Ansamblul Folcloric „Izvorașul dobrogean”;
- Ansamblul Folcloric „Plai de dor”;
- Ansamblul Folcloric „Flori dobrogene”;
- Ansamblul Studențesc al Universității Ovidius Constanța;
- Ansamblul „Dobrogeanca”;
- Ansamblul „Armânamea”;
- Ansamblul „Balkaneros”;
- Ansamblul „Qanara”;
- Ansamblul „Galuboe More”.
Prezentatorii spectacolului vor fi Roxana Cioacă și Ionuț Dulgheriu.
Cel de-al doilea spectacol din cadrul „REGALULUI DOBROGEAN”, găzduit de Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, va avea loc joi, 14 noiembrie 2024, cu începere de la ora 18.00, chiar de Ziua Dobrogei și va fi susținut de Ansamblul Folcloric Profesionist „BRÂULEȚUL”, alături de solista Elena Plătică și invitații:
- Ionuț, Doinița și Ioana Maria Dolănescu;
- Mariana Ionescu Căpitănescu;
- Laura Lavric;
- Valentin Sanfira;
- Marilena Bordianu;
- Cătălina Alexa;
- Șirin Narenji.
Orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist „BRÂULEȚUL” va fi condusă de maestrul dirijor Cristian Obrejan.
De asemenea, amfitrionii evenimentului vor fi Roxana Cioacă și Ionuț Dulgheriu.
„REGALUL DOBROGEAN” organizat de Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, cu sprijinul Consiliului Județean Constanța, va continua vineri, 15 noiembrie 2024, cu un concert extraordinar susținut, de la ora 19.00, în sala Centrului Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, de ANDRA, una dintre cele mai talentate și mai îndrăgite soliste de muzică ușoară din România!
Concertul live va avea intrare liberă, astfel încât să se bucure de muzică bună, cu prilejul marii sărbători a dobrogenilor, un public cât mai numeros!
În cadrul aceleiași serii de manifestări dedicate Zilei Dobrogei, sâmbătă, 16 noiembrie 2024, de la ora 18:00, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, va avea loc, în prezența membrilor echipei de producție, proiecția de gală a filmului documentar denumit sugestiv, „Sălbatica splendoare a Dobrogei”.
Acest proiect este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Constanța, organizator: Rusu I. Georgiana P.F.A.
Realizat cu scopul de a promova potențialul pe care Dobrogea îl are în privinta turismului wildlife, filmul documentar „Sălbatica splendoare a Dobrogei” evidențiază ineditul situației unice întâlnite în județul Constanța, care, deși are o puternică rată de dezvoltare economico – socială, continuă să dețină și o extraordinară biodiversitate. Filmările sunt realizate în perioada de la sosirea păsărilor călătoare și până la plecarea acestora, pentru a putea surprinde cele mai importante aspecte ale vieții sălbatice derulate pe parcursul unui ciclu de migrație.
Accesul spectatorilor la proiecție va fi liber, în limita locurilor disponibile, la fel ca și în cazul celorlalte evenimente dedicate Zilei Dobrogei!
Intrarea publicului este liberă, în limita locurilor disponibile.
Discussion about this post