Primăria municipiului Tulcea va publica luna aceasta documentaţia necesară achiziţiei a 20 de autobuze electrice şi 20 de staţii de încărcare pentru vehicule, acesta fiind al doilea proiect derulat de autoritatea locală pentru modernizarea parcului auto al societăţii Transport Public SA.
Potrivit unei adrese remisă AGERPRES de către Primăria municipiului Tulcea, luna aceasta caietul de sarcini şi documentaţia necesară achiziţiei celor 20 de autobuze şi a a staţiilor de încărcare vor fi publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziţii Publice.
„Achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie lucrări pentru celelalte componente ale proiectului este în fază de evaluare, procedură care se va finaliza luna aceasta. Urmează faza de proiectare care se va încheia în aproximativ două luni, după care se va trece la execuţia lucrărilor”, se specifică în sursa amintită.
Printre lucrările care sunt prevăzute în acelaşi proiect se află reabilitarea a patru străzi importante din oraş, străzile Isaccei, Eternităţii, Mahmudiei şi Babadag, şi înfiinţarea de staţii de călători şi a unui depou.
„Primăria Municipiului Tulcea îşi propune şi dezvoltarea infrastructurii de transport alternativ. În decursul acestui an, o mare parte din străzi vor intra în reabilitare totală, iar la finalizarea proiectelor se are în vedere realizarea unor reţele de piste de biciclete. Totodată, odată cu creşterea calităţii transportului public, se va urmări încurajarea utilizării mijloacelor de transport în comun în dauna transportului individual”, se mai arată în adresa Primăriei municipiului Tulcea.
Valoarea totală a acestui proiect a fost estimată la 98.217.383,15 lei.
Un alt proiect destinat modernizării parcului auto al societăţii Transport Public SA vizează achiziţia a 10 autobuze electrice, a trei staţii de încărcare rapidă şi a 10 staţii de încărcare lentă, iar în cazul acestuia Primăria municipiului Tulcea a semnat la finele anului trecut contractul de finanţare în valoare de 38.655.079,5 lei, liderul de proiect fiind Ministerul Lucrărilor Publice.
În momentul de faţă, parcul auto al societăţii Transport Public SA numără 31 de autobuze, unul dintre ele fabricat în anul 1998 fiind retras din circulaţie.
Cel mai vechi autobuz utilizat a fost fabricat în anul 2006.
„Din cele 31 de autobuze, 22 sunt fabricate între anii 2005 şi 2008. În condiţiile în acre durata maximă de viaţă din nomenclatorul oficial pentru autobuzele utilizate în regim de transport urban este de opt ani, cele 22 de autobuze sunt uzate atât fizic, cât şi moral”, a precizat directorul societăţii Transport Public SA, Dan Bălan.
Sursa: Agerpres
Discussion about this post