O delegație a Colegiului Național „Mihai Eminescu”, formată din elevi și profesori, a participat în perioada 28-31 martie la schimbul de elevi de scurtă durată, în cadrul proiectului Erasmus+ Acțiunea-Cheie 2 (KA229) – parteneriate strategice de schimb interșcolar, „BE MY VOICE”.
În aceste condiții, delegația formată din elevii Ana-Adriana Dumitrache, Ioana Pitigoi, Teodora Gherghilescu, Robert-Mihai Pivodă, Marian-Bogdan Mandreși, alături de profesorii Teodora Ceti și Monica Eliza Popa, a fost prezentă alături de celelalte delegații din Turcia, Grecia și Letonia.
De asemenea, în rândul invitaților au fost prezenți 17 elevi și 9 profesori din Turcia (Balîkeșir), Letonia, Grecia și România. Acestora li s-a alăturat un numeros efectiv de participanți din partea școlii gazdă.
Scopul celei de a patra întâlniri a fost de a prezenta filmele dublate și subtitrate, lucrate de elevii fiecărei școli implicate în proiect, și anume „The Blue Rose”. Fiecare țară participantă a filmat în limba națională, fiecare dintre țările participante dublând și subtitrând în limba engleză.
Iată care a fost programul integral al întâlnirii:
- în prima zi, a fost făcută o prezentare a școlii, o vizită la Mausoleul lui Ataturk (Anitkabir) și la Complexul Prezidențial, o prezentare a orașului gazdă.
- în cea de-a doua zi, s-au derulat activități de cunoaștere a Turciei prin vizitarea regiunii Cappadocia din Anatolia Centrală .
- ziua a treia a fost marcată prin vizitarea Muzeului Civilizațiilor Anatoliene din Ankara, a Castelului din Ankara, a unui bazar istoric.
- în ultima zi au fost derulate activități de cunoaștere reciprocă a particularităților lingvistice, au fost stabiliți următorii pași ai proiectului și următoarele activități ce urmează a fi derulate. Elevii au participat și la activități artistice, sportive, au socializat, iar la final au primit certificatele de participare.
„Obiectivul principal al acestui proiect este promovarea multilingvismului și promovarea culturilor și limbilor europene. Proiectul încurajează școlile participante să folosească tehnica dublajului în predarea limbilor străine, metodă ce permite îmbunătățirea abilităților de scris, citit, vorbit, ascultat în engleză, franceză, germană, dar și a limbilor mai puțin utilizate în Europa. Proiectul îmbină studiul limbilor străine cu tehnicile informaționale, tehnici cinematografice, dublare și subtitrare”, se arată într-un comunicat emis de CN „Mihai Eminescu” Constanța.
Proiectul este finanțat de Comisia Europeană prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale cu suma de 22.119 euro.
Discussion about this post