Carnea de miel a devenit nelipsită de pe mesele de Paşte ale tuturor creştinilor. E și normal, după ce mulți români au ținut post, să marcheze evenimentul, din punct de vedere culinar, cu bucate suculente: friptură de miel ciorbă de miel, drob de miel. Dar care este prețul de anul acesta al unui kilogram de carne de miel?
Prețul unui kilogram de miel variază de la an la an și de cele mai multe ori crește vertiginos în apropierea sărbătorilor pascale.
În piețele din Constanța, la măcelărie mielul costă 40/kg. Cei care doresc să facă preparate din miel pentru masa de Paște, ar trebui să se gândească la faptul că măcelarii din piață oferă un preț mult mai bun decât în supermarketuri.
PIAȚA GRIVIȚEI
PIAȚA DE LA CIREȘICA
Și dacă stăm să ne gândim bine în 2010 carnea de miel costa între 16-20 lei/kg, iar în 2009 prețul era de aproximativ 14-18 lei/kg.
Discussion about this post