Ziua Internațională a Tapasului este celebrată astăzi. A treia zi de joi a lunii iunie a fost desemnată în 2016 de către țara în care a fost creată, Spania, drept sărbătoarea tapasului. Fiind o metodă atât de populară și faimoasă de a servi bunătăți delicioase, nu este de mirare că a primit propria zi, potrivit site-ului daysoftheyear.com.
Spania este responsabilă pentru atât de multe lucruri minunate, iar mâncarea și băutura lor se numără printre cele mai apreciate din lume. De Ziua Mondială a Tapas-ului, se propune sărbătorirea a tot ceea ce face ca aceste feluri de mâncare savuroase de mărimea unei mușcături să fie atât de grozave și gustoase. Tapas este atât de înrădăcinat în cultura spaniolă încât va juca un rol masiv în experiența ta.
Tapas este un pilon al bucătăriei spaniole, adesea servit ca o gustare sau ca aperitiv înainte de masă și poate include o mulțime de lucruri gustoase, de la măsline și brânză până la șuncă și calamari. Desigur, acum rețeta de tapas este adaptată în funcție de preferințele și gusturile fiecăruia.
Există, de asemenea, o poveste care spune că, la origine, tapas era pâinea sau carnea care era așezată peste gura paharelor de sherry între două înghițituri, pentru a împiedica muștele să pătrundă în băutura dulce. Carnea deosebit de sărată, cum ar fi chorizo, era folosită pentru a-i încuraja pe pariori să continue să bea. Este o nebunie să te gândești la ce a evoluat acest lucru și cât de răspândit este acum tapas ca delicatesă spaniolă. De la începuturi umile, a ajuns să devină una dintre cele mai importante alegeri din toată bucătăria spaniolă.
Discussion about this post