Actualizarea meniurilor din restaurante cu date despre cantitățile ingredientelor, valorile nutriționale, dar și nivelul de zahăr, aditivi și grăsimi va fi amânată până în martie 2023.
Decizia de amânare a termenului de afișare a acestor informații în listele meniu fizice sau virtuale a fost luată pentru a da timpul necesar operatorilor economici să pregătească elementele corecțiilor de informare, prevăzute în Ordin cu atenție și rigurozitate.
în perioada următoare, vor fi concepute îndrumare practice de exemplificare pentru fiecare tipologie de meniu, care urmează să constituie subiectul unor întâlniri periodice ale grupului de lucru format din speciliști ANPC și reprezentanți ai structurilor asociative din HORECA. Acestea le sunt necesare operatorilor economici, pentru ca adăugirile de informații din listele meniu, conform prevederilor actului administrativ, să fie realizate într-un mod unitar, profesionist și clar, până la termenul stabilit, 15 martie 2023.
Cei care nu respectă aceste reguli s-ar putea trezi cu activitatea suspendată.
Discussion about this post