Dacă aveți nevoie de puțin dulce în viața voastră, noi vă propunem o rețetă delicioasă, ideală pentru cei care nu au prea mult timp de petrecut în bucătărie.
Sunt pufoase, aromate și ușor de preparat, chiar și pentru începători. Sunt gata cât ai clipi și vă vor încânta papilele gustative.
Ingrediente:
- 2 ouă
- 3 sferturi de cană- zahăr
- ½ cană- ulei
- 3 sferturi de cană- lapte
- 1 și ½ cană- făină
- 1 linguriță- bicarbonat
- 2 lingurițe- scorțișoară
- 5 linguri- cacao
- 2-3 linguri- dulceață de vișine/cireșe (Putem folosi orice tip de dulceață care are bucăți de fructe întregi)
Mod de preparare:
Mixați ouăle împreună cu zahărul până ce acestea devin vaporoase și își dublează volumul. Adăugați uleiul și laptele, amestecând ușor. Este momentul să puneți, treptat, ingredientele solide și să amestecați încet până la încorporare. Adăugați dulceața cu o spatulă. Noi am folosit dulceață de căpșuni.
Atenție! Nu folosiți mixerul pentru a încorpora fructele. Există riscul de a le fărâmița și sunt de preferat să rămână întregi.
Turnați compoziția în forme și băgați tava la cuptor la 180°C circa 25 de minute. Înțepați brioșele cu o scobitoare. Dacă nu se lipește aluatul de ea, acestea sunt gata de scos.
Le puteți așeza pe un platou pentru a se răci și le puteți orna cu orice tip de cremă sau să le serviți direct.
Vă urăm poftă bună!
Discussion about this post