Alimentația poate juca un rol important în prevenirea și tratarea răcelii. O nutriție corespunzătoare este necesară atunci când ne luptăm cu o răceală. Iată ce ne sfătuiesc medicii să consumăm, pentru a ajuta sistemul imunitar să lupte mai eficient cu boala:
Sardinele – Peștele gras este bogat în acizi grați Omega-3, ce reduc riscul de apariție a bolilor cardiovasculare și a inflamației. Contin numeroși nutrienți care întăresc sistemul imunitar.
Ardeiul gras și lămâia – Au un conținut ridicat de vitamina C folosită atât pentru întărirea sistemului imunitar, cât și pentru tratarea infecțiilor respiratorii, pot scurta durata racelii și ameliora severitatea simptomelor. Acestea sunt indicate în special vârstnicilor, fumătorilor cronici și copiilor.
Ciupercile – Sunt bogate în vitaminele B, seleniu și antioxidanți. Acestea au acțiuni antivirale, iar consumul lor determină producerea de celule care luptă împotriva infecțiilor.O cantitate scazută de seleniu a fost asociată cu o frecvență mai mare a răcelilor, iar vitaminele B mențin sistemul imunitar puternic.
Supa de pui – hidratează, subțiază mucusul și ameliorează durerea în gât. Ingredientele din supa de pui (carnea de pui, ceapa, morcovul, cartofii, pătrunjelul, au proprietăți antiinflamatoare, ce pot ameliora simptomele și pot scurta durata infecțiilor de tract respirator superior.
Ghimbirul – Se poate consuma ca atare sau sub forma multor preparate, de la cele sărate până la cele dulci. Ceaiul de ghimbir este util pentru tratarea răcelilor ușoare, care nu implică febră. Dacă adăugați zeamă de lămâie și miere, puteți obține o băutură benefică pentru subțierea mucusului și contra stărilor de greață.
Este indicat să adăugați aceste alimente în dietă atât pentru prevenirea, cât și pentru tratarea răcelii, dar și a gripei. Cantitatea trebuie să fie moderată, dar suficientă pentru a putea beneficia de proprietățile antivirale.
Nu este recomandat să luați suplimente alimentare fără avizul specialistului.
Discussion about this post