Continuă proiectele „Cum să creştem sănătoşi” şi „ABC-ul emoţiilor”, implementate de Agenţia Naţională Antidrog (ANA), în parteneriat cu Ministerul Educației.
„Cum să creştem sănătoşi” conţine şapte activităţi de formare a deprinderilor de viaţă sănătoasă în rândul copiilor de vârstă preşcolară şi şcolară mică (clasa pregătitoare), punând accent pe importanţa adoptării unui stil de viaţă sănătos (alimentaţie, igienă, mişcare), a comportamentelor sănătoase (fără fum de ţigară, alcool şi medicamente fără prescripţie medicală) şi a modalităţilor adecvate de rezolvare fără violenţă a conflictelor şi de luare a deciziilor.
„ABC-ul emoţiilor” conţine şase activităţi care se adresează elevilor din clasele I şi a II-a şi presupune formarea şi consolidarea abilităţilor emoţionale cu rol de factori de protecţie, punând accent pe conştientizarea de sine, abilităţile de comunicare asertivă, gestionarea emoţiilor neplăcute, abilitatea de a face faţă presiunii grupului şi de adoptare a deciziilor pentru o dezvoltare sănătoasă.
Până în prezent, 80.918 de preşcolari şi elevi au participat la Proiectul „Cum să creștem sănătoși” și 78.315 de elevi au fost beneficiari ai Proiectului „ABC-ul emoţiilor”. În cadrul proiectelor, copiii învață prin joc şi activităţi practice (desenat, decupat, scenete etc.), care sunt comportamentele ce îi vor ajuta să se dezvolte sănătos şi cum să se ferească de pericole.
Discussion about this post