Începând de astăzi, timp de o lună, se desfășoară unul din cele mai importante evenimente silvice și ecologice prin care este subliniat rolul esențial al pădurilor în menținerea echilibrului naturii, transmite Agenția Națională pentru Protecția Mediului.
Pentru a marca importanța „plămânului verde” al pământului, au loc diverse activități, iar printre cele mai importante se numără plantările de puieți.
Cu această ocazie, Agenția Națională pentru Protecția Mediului amintește și de aplicația „SUMAL 2.0 – Inspectorul Pădurii”, ce poate fi instalată pe dispozitivul mobil. Cu ajutorul ei, poate fi interogată baza de date și verificat orice transport de lemn.
În prezent, la nivel global, pădurile acoperă mai puțin de 30% din suprafața terestră. Potrivit Greenpeace România, la noi în țară suprafața acoperită de păduri este și mai redusă – a scăzut dramatic în secolul XX, ajungând astăzi la 27,45%.
„Luna pădurii” își are începuturile în 1872, în Statele Unite ale Americii, ca urmare a accentuării despăduririlor. În România, prima data a fost organizata în anul 1902 de către Spiru Haret, pe atunci ministru al Cultelor și Instrucției Publice, și se numea „Sărbătoarea sădirii arborelui”.
Discussion about this post