Zeci de bucătari, măcelari și experți în gastronomie se întrec zilele acestea, la malul mării, în cel mai important concurs de gătit al anului. Grătarele încinse prăjesc fripturi de vită pregătite după rețete americane, franțuzești și italiene. Fleicile câștigătoare și rețeta lor vor ajunge în meniul restaurantelor cu pretenții, din stațiuni. Este de departe cel mai important eveniment gastronomic din România.
Sfârâie grătarele la malul mării, iar cei mai mari bucătari își arată măiestria în pregătirea fripturilor de vită. Folosesc doar carne de import din cea mai bună calitate. În cele mai multe situaţii, pentru carnea de vită preparată la grătarul cu cărbuni se foloseşte antricotul sau muşchiul. Specialiștii recomandă însă ceafă de vită.
Pentru o friptură la grătar deosebită, alegem un tip de carne marmorat, străbătut de firișoare de grăsime. Acestea îi vor conferi și savoare și frăgezime. Bucățile care au fost puse astăzi pe cărbuni încinși, au fost pregătite îndelung, cu mult timp înainte de a fi puse pe grătar.
Carnea de vită nu trebuie gătită prea mult, pentru că se usucă. Se pregătește la temperatura camerei și apoi se pune pe grătarul încins O friptură bună are cam 200 de grame. În practică, grosimea se măsoară cam la două degete. Are cât mai puţine condimente, și toate din produse naturale.
„CARNEXPO Grill este un eveniment business to business care oferă posibilitatea invitaților specialiști din HORECA și retail să se conecteze cu furnizori de echipamente și produse de calitate, într-un format nou de eveniment care facilitează acea parte extrem de importantă a întâlnirilor profesionale între specialiștii din industria alimentară, HoReCa și retail – și anume socializarea la un grătar și un pahar de vin în aer liber, într-o locație de top. Misiunea acestui festival este aceea de promovare a produselor locale și a brandurilor de calitate românesti”, a declarat Corina Martin președinte de onoare RESTO.
Alături de fripturile generoase , în farfurie vom găși și garnituri de ciuperci sotate în unt, sparanghel sau cartofi gătiți după rețete franțuzești. Festivalul culinar de la Olimp se încheie mâine.
Discussion about this post