După îndelungi așteptări și nenumărate perechi de pantofi stricate din cauza gropilor de pe strada Ștefan cel Mare, constănțenii primesc o veste îmbucurătoare! Se estimează că data finalizării este între 15 septembrie-1 octombrie, dacă nu intervine nimic „spectaculos”, este declarația Feliciei Ovanesian, city manager al Constanței.
În momentul de față, s-a aplicat piatră și în prezent se lucrează la sistemul de irigații, urmând ca imediat ce se va finaliza această operațiune să se intervină din nou cu ciment.
„Cum deja probabil mare parte din constănțeni au constatat pe primul tronson din cele patru, tronsonul cuprins între strada Atelierelor și I. Gh. Duca a fost turnat ciment. Peste ciment, faza următoare fiind aceea de aplicare-montare a granitului, deci faza finală. De la montarea cimentului și până la momentul la care se poate iniția montarea granitului trebuie să treacă o perioadă de minim două săptămâni, potrivit normativelor în vigoare. Din acest motiv, de la data la care s-a montat și până în prezent nu s-au făcut intervenții suplimentare peste ciment”, a declarat city managerul municipiului Constanța.
Potrivit acesteia, „cel mai târziu la începutul săptămânii viitoare se inițiază demersurile pentru montarea granitului” pe tronsonul cuprins între strada Atelierelor și I. Gh. Duca, pentru a respecta termenul de două săptămâni reglementat de normative pentru intervenție.
Felicia Ovanesian a mai subliniat că pe strada Ștefan cel Mare vor exista suprafețe cu spații verzi.
„Pentru tronsonul următor, cuprins între I. Gh. Duca și Mihăileanu, s-a aplicat și acolo piatră, deci am terminat cu noroaiele. La acest moment se poate interveni la sistemul de irigații, profit de această mențiune cu privire la existența sistemului de irigații pentru a răspunde întrebărilor adresate de constănțeni, în sensul că , da pe strada Ștefan cel Mare vor exista și suprafețe importante de spații verzi, arbori, arbuști și plante anuale și perene”, a declarat aceasta.
Pe tronsonul Mihăileanu – Mihai Viteazu, de săptămâna viitoare se așterne piatră, se intervine la sistemul de irigații și se aplică cimentul, iar în două-trei săptămâni, se poate interveni cu granit.
„În ceea ce privește ultimul tronson, care începe de la magazinul Tomis, mai sunt necesare circa două-trei săptămâni pentru ca RAJA să finalizeze propriile operațiuni din zonă, care stau din înlocuirea vechii conducte cu o conductă nouă. Deci, cam două-trei săptămâni după care putem interveni cu piatră , cu ciment, granit și așa mai departe”, a adăugat city managerul.
De asemenea, aceasta a mai menționat și că proiectul este în grafic, cu toate că au existat și unele piedici.
„Proiectul este în grafic, el este un proiect care se întinde pe 18 luni, de la momentul la care a fost dat ordinul de începere a lucrărilor. S-ar fi putut cu siguranță accelera sau interveni într-un ritm mai rapid sau finalizat mai rapid, problema a fost că antreprenorul pe care RAJA îl avea în zona respectivă, antreprenorul desemnat în urma unei proceduri de achiziții publice și-a reziliat contractul, a ieșit din zonă, a lăsat-o cum a lăsat-o, ceea ce a întârziat foarte mult intervențiile. RAJA s-a mobilizat și cu mijloace proprii intervine personal pentru a înlocui conductele, pentru o nouă procedură de achiziții, pentru desemnarea unui nou antreprenor poate dura de la minim 6 luni și până la un an jumate sau chiar doi ani”, mai susține Felicia Ovanesian.
Discussion about this post