Nu doar Autostrada Soarelui leagă Constanța de București, ci și axa sclaviei care a umplut orașul de la mare și Capitala de copii condamnați la o viață cu mâna întinsă și lacrimi ascunse.
Metodele prin care micuții sunt exploatați par trase la indigo, iar în ultimul an din ce în ce mai mulți minori ajung să fie chinuiți pentru bani.
Frăția sclaviei
Imaginile pe care le găsiți în acest articol au fost suprinse în Constanța și București, două orașe pătate de păcatul exploatării copiilor și animalelor.
În acestă poză avem o presupusă mamă care își ține copilul în brațe, alături de un carton. Nu scoate niciun cuvânt. Lasă scrisul de cariocă neagră să vorbească în locul ei. Cere bani pentru mâncarea, laptele și scutecele micuțului. Nimic pentru ea. O strategie de manipulare clasică, reciclată, folosită și refolosită în București și Constanța. Cât despre finalul mesajului, acesta aduce o urare care să-i atingă la inimă pe călători: „Să vă ajute Dumnezeu cu multă sănătate la familie!“
Se întâmplă în celebrul tramvai 41 din București. Aici cerșetoria cu copii și animale este o tradiție menținută și grație neimplicării poliției.
În următoarele poze vedem un copil scos la cerșit în fața unui magazin din Constanța și alți trei minori, pe o pasarelă care face legătura între Stațiunea Mamaia și Satul de Vacanță. În acest caz, evident, imaginile sunt din vară.
Copiii sunt obligați să cerșească în zone cu trafic mare, în aceste locuri unde oamenii vin sigur cu bani în buzunar, pentru că fie merg să-și facă cumpărături, ori să mănânce la un restaurant din apropiere.
În ultima perioadă au apărut tot mai mulți copii și tineri în zona bisericilor.
Problema este din nou una sistemică. Avem poliție, avem Protecția Copilului, însă legătura dintre cele două instituții este una care trebuie să fie înbunătățită. De exemplu, în cazul în care DGASPC merge în teren, inspectorii nu pot să ia cu forța un copil aflat la cerșit. Minorul poate fi salvat doar cu sprijinul polițiștilor, care trebuie să acționeze în sincron cu DGASPC, la fața locului.
Autoritățile trebuie să se miște repede și dacă ar face-o sub acoperire, consider că ar fi cel mai bine. Clanurile care țin copii la cerșit i-au instruit pe cei mici să se alerteze între ei, cum văd o uniformă în mișcare.
Atât în Constanța cât și în București a luat amploare în ultimii ani și strategia cerșitului cu animale. De fapt aceasta a devenit o adevărată pandemie extinsă la nivelul întregii țări. Iată un singur exemplu, din Capitala noastră europeană:
Discussion about this post