Numărul abonamentelor de servicii mobile 5G va depăşi pragul de 1,5 miliarde, la nivel global, până la sfârşitul anului 2023, se menţionează în cea mai recentă ediţie raportului „Ericsson Mobility”.
În acest context, India înregistrează o dezvoltare accelerată a reţelelor de telecomunicaţii, în cadrul iniţiativei Digital India, după ce ţara a lansat serviciile 5G, în august 2022. La finalul anului trecut, numărul abonamentelor 5G din India era de aproximativ zece milioane şi se estimează că acestea vor reprezenta aproximativ 57% din numărul total al abonamentelor de servicii mobile din această ţară până la finele anului 2028.
Ediţia din iunie 2023 a „Ericsson Mobility” Report evidenţiază şi faptul că adoptarea abonamentelor 5G în America de Nord a fost mai puternică decât se estimase anterior. Astfel, la sfârşitul anului 2022, regiunea avea cea mai mare pondere a abonamentelor 5G la nivel global, de 41%.
„Numărul abonamentelor 5G este în creştere peste tot în lume şi se preconizează că va ajunge la 1,5 miliarde până la sfârşitul anului curent. Traficul global de date în reţelele mobile continuă să crească, media lunară de utilizare per smartphone, la nivel global, urmând să depăşească 20 GB până la sfârşitul acestui an. Raportul arată şi o creştere continuă a veniturilor pe principalele pieţe 5G”, notează Ericsson.
Conform datelor centralizate în raportul de specialitate, aproximativ 240 de furnizori de servicii de comunicaţii (CSP) din întreaga lume au lansat servicii 5G comerciale, iar aproximativ 35 au implementat sau lansat servicii 5G standalone (SA). Cele mai frecvente servicii 5G lansate de furnizorii de servicii pentru consumatori sunt serviciile de bandă largă mobilă îmbunătăţită (eMBB), cele de Fixed Wireless Access (FWA), jocurile şi unele servicii bazate pe AR/VR, cum ar fi formarea şi educaţia.
În acelaşi timp, aproximativ 58% dintre furnizorii globali de servicii 5G oferă din ce în ce mai frecvent pachete care includ diverse servicii de divertisment, cum ar fi: televiziune, streaming de muzică sau platforme de jocuri în cloud. Totodată, peste o sută de furnizori, dintre care aproximativ 40% pun la dispoziţie servicii de FWA, oferă în prezent FWA în reţelele 5G.
Estimările din piaţă arată că, până în anul 2028, tehnologia 5G va reprezenta aproape 80% din totalul conexiunilor de tip FWA.
Ericsson oferă furnizorilor de servicii de comunicaţii soluţii complete pentru valorificarea întregului potenţial al conectivităţii. Portofoliul companiei acoperă următoarele segmente: Networks, Cloud Software & Services, Enterprise Wireless Solutions, Global Communications Platform şi Technologies & New Businesses.
Sursă: Agerpres
Discussion about this post