Tot mai mulți tineri aleg să-și pună capăt zilelor, iar numărul lor este în creștere de la an la an, avertizează OMS.
Potrivit unui raport, numărul de sinucideri la Singapore a crescut cu aproape 26% anul trecut, ajungând la cel mai ridicat nivel din ultimele două decenii, reflectând „suferinţa psihică invizibilă” din cadrul oraşului-stat, a avertizat un ONG local, scrie AFP, iar situația este alarmantă peste tot pe glob.
Această creştere indică suferinţa mintală invizibilă care pătrunde în societatea noastră, în special în rândul tinerilor şi al persoanelor în vârstă.
„Este esenţial să rămânem vigilenţi în faţa problemelor urgente care continuă să aibă un impact semnificativ asupra sănătăţii mintale, cum ar fi izolarea socială şi singurătatea„, a transmis Jared Ng, psihiatru şi consultant în sănătate mintală.
Suicidul a fost principala cauză de deces în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 10 şi 29 de ani pentru al patrulea an consecutiv, reprezentând 33,6% din totalul deceselor din această grupă de vârstă, se arată în comunicat.
România se află pe locul 59 în lume în ceea ce privește rata sinuciderilor, conform rapoartelor centralizate pe platforma worldpopulationreview.
Potrivit OMS, peste 700.000 de persoane se sinucid în fiecare an la nivel mondial. Iar pentru fiecare astfel de persoană care recurge la gestul extrem sunt încă 20 care încearcă să se sinucidă.
Statisticile arată că o persoană se sinucide la fiecare 40 de secunde. Numai în Regiunea Europeană a OMS, 128 000 de oameni își iau viața în fiecare an.
Discussion about this post