Să știi să acorzi primul ajutor poate fi mană cerească! O demonstrează cazurile în care victimele accidentelor supraviețuiesc datorită ajutorului dat de oamenii care erau în zonă, care au fost martori la nefericitul incident, care au fost destul de săritori și pregătiți să intervină. Acele secunde de la producerea unui accident până la sosirea echipajelor medicale sunt vitale pentru persoanele rănite. Un exemplu în acest sens este și cazul agentului de poliție, Grigore Anthonyo Raul, din cadrul Serviciului Rutier Constanța.
Acesta ieșise din schimbul întâi, se îndrepta spre casă, când a ajuns să fie martor la un eveniment rutier nefericit.
La intersecția dintre străzile Olteniei și Sarmisegetuza, a oprit brusc autoturismul și a coborât în fugă. Tocmai avusese loc un accident rutier între două autoturisme.
„O femeie zăcea pe asfalt, lovită în urma impactului. Colegul nostru a apelat imediat numărul de urgență 112 și a cerut sprijinul colegilor. Apoi s-a apropiat de victimă, a pus în practică ceea ce învățase la cursul de prim-ajutor, a așezat-o în poziție de siguranță și i-a acordat primele îngrijiri medicale până la sosirea echipajului SMURD”, transmite Inspectoratul de Poliție Județean Constanța.
Pentru că circulația în zonă se desfășura cu dificultate, iar el se afla în uniforma de serviciu, Raul a dirijat traficul până la sosirea colegilor lui de la Serviciul Rutier.
Cursurile de prim-ajutor i-au fost benefice lui Raul pentru a o ajuta pe victimă, până la sosirea colegilor și echipajului SMURD.
Și acum vine întrebarea mea: „De ce nu se predau astfel de cursuri de prim-ajutor în școli și licee?!”. Mai mult ca sigur, ar fi nevoie ca fiecare dintre noi să știe cum să gestioneze o astfel de situație, să poată acorda primul ajutor în caz de urgență.
Discussion about this post