A trăi într-un mediu curat înseamnă sănătate şi echilibru. Un mediu curat permite stabilirea ordinii în viaţa de zi cu zi, înseamnă normalitate şi asigură condiţiile necesare pentru ca noi să putem funcţiona la capacitatea noastră fizică şi psihică normală.
Curăţenia de acasă presupune o succesiune de etape care au rolul de a igieniza şi întreţine în parametri normali din punct de vedere al contactului nostru cu elementele dăunătoare, mediul în care noi petrecem cea mai mare parte din timp.
În mediul casnic se dezvoltă o serie de microorganisme care pot influenţa buna funcţionare a organismului uman. Particulele de praf şi fum, umezeala, variaţiile de temperatură, migraţia microbilor şi virusurilor din mediul exterior, calitatea improprie a aerului, toate pot conduce la deteriorarea condiţiilor mediului interior, context care ne poate afecta starea de sănătate. Curăţenia în mediul casnic implică două categorii importante, respectiv curăţenia generală şi curăţenia de întreţinere.
Curăţenia generală
Fie că adoptăm să o efectuăm personal, fie că alegem să apelăm la o echipa de curățenie specializată, curăţenia generală trebuie făcută de cel puţin patru ori pe durata unui an. Evident, acest aspect este dictat de specificul locului, de poziţionarea acestuia, cât şi de dinamica activităţilor zilnice. Curăţenia generală este obligatorie atunci când se vizează siguranţa şi sănătatea familiei.
Depozitele de praf şi depunerile de ciuperci şi mucegai afectează calitatea aerului, context care poate genera probleme de sănătate la nivelul aparatului respirator, atât în cazul adulţilor, cât şi al copiilor.
Curăţenia generală implică şi mici reparaţii şi modificări în mediul casnic, absolut necesare atunci când se doreşte un mediu sigur şi sănătos. Cele mai expuse medii în faţa avariilor sunt încăperile de baie şi bucătărie, astfel că, odată cu efectuarea curăţeniei generale, se vor efectua şi modificările şi reparaţiile necesare.
Curăţenia generală presupune o igienizare temeinică a fiecărui spaţiu din casă. Podele, ferestre, tocuri, mobilier, covoare, perdele, draperii, jaluzele şi toate piesele de decor interior vor fi curăţate şi igienizate cu produsele de curăţare potrivite.
Compuşii chimici specifici detergenţilor şi substanţelor destinate curăţeniei pot acţiona negativ asupra organismului uman şi asupra mediului. Aceştia pot fi înlocuiţi cu produsele de curăţenie prietenoase cu mediul şi cu omul, prin natura componentelor naturale pe care le deţin. Prin efectuarea unei curăţenii generale periodice şi prin folosirea unor produse de curăţare sigure şi eficiente, mediul casnic devine sigur în ceea ce priveşte sănătatea, dar şi confortul familiei.
Serviciile de curățenie generală pentru apartament cuprind:
- Aerisirea spațiilor interioare
- Ștergerea prafului de pe jaluzele, rafturi, pervaze
- Aspirarea covoarelor și a mochetei
- Îndepărtarea pânzelor de păianjen
- Spălarea geamurilor ( interior/exterior)
- Ștergerea oglinzilor
- Ștergerea ușilor, portretelor, balustradelor
- Îndepărtarea prafului (mobiliere și electronice)
- Curățarea prizelor, întrerupătoarelor și plintelor
- Ștergerea corpurilor de iluminat, difuzoarelor, aerului condiționat
- Curățarea exterioară a caloriferelor și conductelor
- Tratarea cu soluții de protecție a suprafețelor din lemn, sticlă, aluminiu, oțel inoxidabil
- Ștergerea umedă a pardoselilor
- Spălarea si curățarea suprafețelor dure (gresie, marmură, linoleum, mozaic)
- Ventilația și odorizarea încăperilor
- Curățarea umedă a mobilei moale / din piele, cu soluții chimice ( scaune, fotolii, canapele, paturi )
Curăţenia de întreţinere
Curăţenia de întreţinere vizează eliminarea turor factorilor nocivi care pot intra în contact cu omul şi pot conduce la manifestarea anumitor probleme medicale. Praful şi umezeala sunt medii propice formării bacteriilor şi virusurilor, astfel că igienizarea mediului casnic trebuie făcută cel puţin săptămânal, ţinându-se cont de specificul fiecărei încăperi.
O casă curată și ordonată este mult mai atrăgătoare și primitoare. De aceea, studiile arată că persoanele care locuiesc în case igienizate au o viață socială mai activă, fiind deseori gazde pentru diverse întâlniri cu prietenii.
Există anumite sarcini care trebuie făcute zilnic, altele săptămânal, lunar sau doar ocazional. Curățenia zilnică în casă ar trebui suplimentată cu cea săptămânală, cum ar fi datul cu aspiratorul în toate camerele, ștersul temeinic al prafului, curățarea pervazelor, schimbatul lenjeriilor de pat.
Lunar poți face o organizare a lucrurilor, poți curăța aparatura, cum ar fi cuptorul cu microunde, cuptorul aragazului, mașina de spălat vase, filtrul de cafea, toaster etc. Șterge lustrele și aplicele de praf, șterge jaluzelele și nu uita de biblioteca cu cărți, dacă ai una. Este locul în care se adună foarte mult praf. Tot lunar poți reorganiza conținutul sertarelor și poți arunca ce nu mai folosești.
Nu uita recomandarea noastră: ușurează-ți munca și apelează cu încredere la o firmă de curățenie, care prezintă multe avantaje, acestea fiind un real ajutor, mai ales pentru cei cărora timpul nu le permite să se ocupe în detaliu de igienizarea casei!
Ekara Cleaning se ocupă de curățenia casei tale, o viață confortabilă și sănătoasă. Echipa profesionistă și calificată are un plan al etapelor curățeniei bine stabilit, știind exact de unde să înceapă și cum să finiseze tot procesul și asumându-și toată responsabilitatea pentru rezultatul final.
Echipa profesionistă folosește toată gama de produse specializate, care vor îndepărta orice tip de murdărie. Scopul nostru e să economisim timpul tău și să îți creăm o atmosferă fresh și plăcută la birou sau acasă.
Pentru o ofertă personalizată, apelați la Ekara Cleaning, la numărul 0755 066 406 sau office@ekara.ro.
Mai multe detalii găsiți pe www.ekara.ro

Discussion about this post