Îți lipsesc unul sau mai mulți dinți? Atunci trebuie să știi că, potrivit specialiștilor M&M Dental Team, implanturile dentare sunt cea mai bună soluție pentru tine. În mod clasic, un implant dentar este comparat cu o variantă artificială a unei rădăcini dentare. După ce implantul s-a integrat corespunzător în maxilare, el poate fi folosit ca suport pentru coroane sau proteze dentare de diferite tipuri. Aplicarea unui implant dentar presupune realizarea unui mic orificiu în osul maxilar, în locul de unde lipsește un dinte sau o măsea și ulterior, în acest orificiu, se înșurubează implantul.
Procedura este complet nedureroasă întrucât se realizează sub anestezie, de cele mai multe ori locală, însă pacienții mai temători pot beneficia chiar și de sedare. La un anumit timp după faza chirurgicală, implantul trebuie protezat – mai exact, implantul primește coroana sau proteza ce va permite restaurarea tuturor funcțiilor dento-maxilare. Frecvent suntem întrebați care sunt cele mai bune implanturi dentare. Răspunsul: cel corect inserat în poziție protetică. Clinica dentară M&M Dental Team a ales colaborarea cu furnizori care reprezintă o tradiție în piața producătorilor de implant dentar și embleme deja consacrate în etape de studii și cercetări, supafețele acestor implanturi sunt tratate diferit, de asemenea brevetările obținute de astfel de producători creează diferențe specifice. Importanța cea mai mare în reușita unui implant dentar o reprezintă tehnica de implantare, diagnosticul corect atribuit, abordarea terapeutică aleasă și nu în ultimul rând, cunoașterea, abilitățile și expertiză medicului.


Tehnologia devine un aliat important azi în practică medicală. Clinica Dentară M&M Dental Team are posibilitatea de a efectua implanturi dentare ghidate digital, computerizat, ghidurile chirurgicale fiind produse prin soft și imprimante 3 D în interiorul clinicii. Medicul efectuează înainte de intervenție un diagnostic complex, solicitând pacientului analize suplimentare de tipul computerului tomograf (CT), realizat de asemenea prin echipamentul intern imagistic Sirona 3 D din Cadrul Clinicii M&M Dental Team și a modelelor digitale realizate prin scanare intraorală. Cu ajutorul acestora, medicul dentist poate crea un plan de tratament digital și un ghid chirurgical care va permite un procedeu rapid de înserare a implantului, cu mult mai puține riscuri și o traumă postoperatorie minimă. Până nu demult, această tehnologie aproape că dubla costurile procedurii de înserare a implanturilor dentare. Însă, prin tehnologia internalizată în clinică, diferența de preț între un implant inserat clasic și unul ghidat computerizat nu este semnificativă, în analiză cu numeroasele avantaje pe care le prezintă.
Tot cu ajutorul tehnologiei digitale sunt posibile tratamente de tipul One Day Implant ce s-ar traduce printr-o porcedură extrem de non-invazivă, exactă și rapidă prin care, în mai puțin de o oră, pacientul primește nu numai un implant, ci și o coroană dentară imediată. Datorită faptului că pacienții beneficiază de anestezie de calitate ridicată, iar inserarea unui implant dentar este un procedeu minim invaziv, relativ ușor suportabil de către pacient, practic nu există o limită pentru câte implanturi dentare se pot face o dată. Un procedeu modern și popular în ultima vreme este cunoscut sub numele de “Fast & Fixed” prin care un pacient care sosește dimineața în clinica dentară fără niciun dinte , primește în aceeași zi un număr total de 10 implanturi (distribuite de obicei astfel: 6 la maxilarul superior și 4 la maxilarul inferior), dar și un set de proteze dentare fixe, imediate, cu ajutorul cărora pacientul poate vorbi, zâmbi și mânca.


În cazul atrofiilor severe, acolo unde protezarea mobilă ar fi greu de realizat, implantul subperiostal este o soluție. Implantul subperiostal este un cadru (schelet) din titan, special fabricat pentru a reabilita zonele fără dinți ale maxilarului și mandibulei. Acesta se introduce subgingival și se prinde de os, pe exteriorul acestuia, cu ajutorul unor sisteme de fixare. Este singurul tip de implant ce nu necesită adiție de os, el fiind realizat după un plan perfect individualizat, folosindu-ne de structurile anatomice prezente la maxilar și mandibulă. Pacientului i se scanează zona de interes și, pe baza imaginilor tip Computer Tomograf, se realizează un model 3D cu ajutorul unui echipament medical special creat pentru a analiza în detaliu problemele dentare. În felul acesta, medicul poate lua cea mai bună decizie referitoare la conturul, grosimea și poziționarea componentelor implantului subperiostal. Investigația, stabilirea planului de tratament, ghidarea chirurgicală și procedura chirurgicală de inserare se realizează în cadrul Clinicii M&M Dental Team de către dr. Cristian Mina, iar cadrul de titan este realizat în parteneriat cu Compania 3 D Fast in Padova, Italia. Implantul subperiostal este un cadru de titan fabricat la comandă. Este conceput pentru a se sprijini deasupra osului mandibular, sub periost și este stabilizat printr-o combinație de țesut fibros și suport osos. Extensiile peri-mucoase asigură sprijinul și atașarea protezei. Necesitatea implanturilor subperiostale a apărut din cauza eșecului protezelor mandibulare amovibile de a asigura o funcție adecvată pentru pacientul edentat.


Utilizarea implanturilor subperiostale a scăzut constant în ultimii 10 ani în favoarea implanturilor dentare endosoase. Deși acești pacienți pot avea implanturi endostale în secțiunea anterioară, o restaurare RP-4 poate fi compromisă de o formă de arc care asigură o extindere antero-posterior foarte mică, creând astfel o consolă mare și o înălțime slabă a implantului/restaurației; se va crea o șansă crescută de periimplantită. Un alt motiv pentru a folosi implanturi subperiostale este timpul necesar pentru finalizarea cazului. Supraproteza susținută pe implant subperiostal va avea o proteză stabilă în ziua intervenției chirurgicale, spre deosebire de o supraproteză susținută pe endostal, care va dura până la 5 luni pentru finalizare.
M&M Dental Team! Redescoperiți zȃmbetul!
Adresa: Str. Onesti, nr. 37, Constanta
Telefon receptie: 0341 465 635; 0040725869561; 0341412549
DR. CRISTIAN MINA, MEDIC SPECIALIST
Specializarea ortodonție și ortopedie dento-facială, UMF Târgu Mureș, Estetică dentară, absolvent al studiilor de licență la Facultatea de Medicină Dentară a Universității Ovidius Constanța;
2020/2021, Absolvent al Programului Master Course Oral Implantology, în cadrul Universității Unicamillus din Roma, în parteneriat cu Institutul Stomatologic din Toscana și prezidat de Prof. Ugo Covani; teza disertație cu tema “Minimally invazive dental implant surgery” susținută în data de 21 ianuarie 2022.
Absolvent al Advanced Smile Design Workshop susținut de Prof. Galip Gurel în anul 2023.
De asemenea, Dr. Cristian Mina urmează cursurile Programului Master Course on Implant Therapy and Edentulism 2023 organizat de Buser&Sculean Academy și Universitatea din Berna.
Dr. Cristian Mina participă, începând cu luna octombrie 2023, la Advanced Master Course Module 1 Soft Tissue Management for Bone Augmentation în Non-Aesthetic Zone, coordonat de Dr. Marius Steigmann, Steigmann Institute.

Adresa: Str. Onești, nr. 37, Constanța
Telefon recepție: 0341 465 635 / 0725 869 561 / 0341 412 549
Web: www.mmdentalteam.com
Facebook: M&M Dental Team
Discussion about this post