Dincolo de bucuria care vine la pachet cu grămadă de bomboane de pom, suta de grame de astfel de plăcere dulce conține până la 70,3% zaharuri din glucide și între 1 și 3 aditivi alimentari, după cum arată un studiu InfoCons.
Cel mai des întâlniți aditivi alimentari sunt E 476, E 1103 și E 202.
E 476 este un aditiv alimentar cu rol de stabilizator şi emulgator, obţinut din poliglicerol şi ulei din arborele de ricin. Se utilizează în special în produse de cofetărie pe bază de cacao şi ciocolată, în emulsii şi paste tartinabile cu conţinut de până la 41%grăsime şi în sosuri pentru salate.
E 1103 este un aditiv alimentar cu rol de stabilizator şi agent de legare. Este o enzimă care produce descompunerea zahărului (sucrozei) în fructoză şi glucoză, de obicei sub formă de sirop de zahăr invertit. Este folosit în unele produse fine de ciocolată şi în unele produse fine de cofetărie sau patiserie.
E 202 sau sorbatul de potasiu este un aditiv alimentar din categoria conservanţilor.
În ceea ce privește valoarea energetică de kcal/100g, aceasta ajunge până la 590 kcal.
În plus, toate cele 26 de produse analizate în cadrul studiului au în compoziție alergeni precum urme de arahide, nuci, gluten, lecitină și făină de soia, lapte praf degresat, gluten, zer, grâu, ouă, fructe cu coajă lemnoasă, fistic și semințe de susan.
Așadar, și în cazul bomboanelor de pom, consumul cu măsură ne poate feri de o experiență amară… după prea mult dulce.
Discussion about this post