Anul 2015 a reprezentat punctul de start în demararea unei campanii anuale pentru conștientizarea problemelor cauzate sau asociate cu obezitatea și sprijinirea persoanelor care se confruntă cu această situație, astfel încât cei afectați să poată face schimbări prin care să ajungă la o greutate corespunzătoare.
Începând cu anul 2020, Ziua Mondială a Obezitații este marcată pe data de 4 martie.
Alimentația nesănătoasă, sedentarismul, cauzele de natura genetică, tulburările somnului, existența altor probleme medicale sunt o parte din factorii ce pot avea o influență nedorită asupra greutății corporale.
La nivel mondial cifrele sunt alarmante: 800 de milioane de persoane se confruntă cu obezitatea. Acestea sunt de două ori mai predispuse la a fi spitalizate în cazul în care sunt infectate cu noul Coronavirus. Din păcate crește îngrijorator și obezitatea infantilă, preconizându-se că până în anul 2030 se va ajunge la aproximativ 250 de milioane de copii supraponderali, potrivit site-ului worldobesity.org.
Pentru prevenirea obezității este de dorit să avem o alimentație mai echilibrată, să practicăm o activitate fizică regulată și să dezvoltăm unele strategii pentru a evita să mâncăm necontrolat.
Discussion about this post