marți, aprilie 29, 2025

Știrile din lumea ta!

Rețetă de ciorbă falsă de burtă

Este Săptămâna Patimilor și mulți credincioși țin post, iar bucătăria românească oferă numeroase variante, cum este, de exemplu, ciorba falsă de burtă. 

Părintele Alexie, fost stareţ la Bujoreni și pasionat d egastronomie, gătește cu succes ciorbă falsă de burtă cu ciuperci pleurotus, despre care toţi cred că e ciorbă adevărată de burtă de vită. Fâşiile de burtă sunt de fapt ciuperci tăiate fideluţă, care se scaldă într-o cremă cu legume dreasă cu smântână vegană, preparată din caju. 

Părintele Alexie nu s-a sfiit să împărtășească rețeta pe care o folosește. 

Într-o cratiţă se pun la fiert în trei litri de apă ciupercile pleurotus tăiate felii subţiri. Într-un alt vas, fierbem trei morcovi, o bucată de ţelină, un păstârnac şi o ceapă, două-trei frunze de dafin şi câteva boabe de piper. Legumele se taie în bucăţi mici şi se adaugă în fiertura de ciuperci. Totul se drege cu o cremă de smântână vegetală, preparată din caju pus la umflat peste noapte şi dat în blender împreună cu câteva bucăţi de gogoşar la oţet. Se potriveşte de sare, se adaugă usturoi tocat mărunt, verdeaţă şi e gata de mâncat. Se poate acri cu puţină zeamă de lămâie”, a povestit părintele. 

Iar ciorba de pleurotus merge de minune alături de o pâine bună, moale şi săţioasă, cu aluat dospit şi îmbogăţită cu măsline. 

Sursa: Agerpres

Inscrie-te la newsletter-ul nostru saptamanal