Peștele se numără printre cele mai sănătoase alimente de pe planetă. Potrivit healthline, peștele este și o sursă excelentă de acizi grași omega-3, care sunt incredibil de importanți pentru corpul și creierul nostru.
Iată câteva beneficii ale consumului de pește, susținute de cercetări:
Bogat în nutrienți importanți
Peștele este bogat în mulți nutrienți importanți, inclusiv proteine de înaltă calitate, iod și diverse vitamine și minerale. Soiurile grase împachetează, de asemenea, acizi grași omega-3 și vitamina D.
Poate reduce riscul de atac de cord și accident vascular cerebral
Consumul a cel puțin o porție de pește pe săptămână a fost asociat cu un risc redus de atacuri de cord și accidente vasculare cerebrale.
Conține nutrienți care sunt cruciali în timpul dezvoltării
Peștele are un conținut ridicat de acizi grași omega-3, care sunt esențiali pentru dezvoltarea creierului și a ochilor. Se recomandă ca femeile însărcinate și cele care alăptează să consume suficient omega-3, dar să evite peștele cu conținut ridicat de mercur.
Poate stimula sănătatea creierului
Consumul de pește este legat de reducerea declinului mental la adulții în vârstă. Persoanele care mănâncă pește în mod regulat au, de asemenea, mai multă materie cenușie în centrele cerebrale care controlează memoria și emoțiile.
Poate ajuta la prevenirea și tratarea depresiei
Acizii grași Omega-3 pot combate depresia atât pe cont propriu, cât și atunci când sunt luați împreună cu medicamente antidepresive.
Poate reduce riscul de boli autoimune
Mâncarea ce conține pește a fost legată de reducerea riscului de diabet de tip 1 și de alte câteva afecțiuni autoimune.
Delicios și ușor de preparat
Puteți prepara peștele în mai multe moduri, inclusiv la cuptor și prăjit. Dacă aveți posibilitatea, alegeți soiuri capturate din mediul sălbatic în locul celor de crescătorie.
Discussion about this post