Cercetătorii americani si britanici au publicat numeroase studii, în perioada 2020-2023, în revistele de specialitate precum British Journal of Psychiatry, descoperind impactul grav al lipsei de vitamina D in organism.
Concluzia majoră a acestor studii a fost că deficiența de Vitamina D poate deteriora sănătatea mintală, având un impact puternic asupra creierului.
Lipsa vitaminei D este considerată de către experți ca o metodă bună de prevenire a bolilor mintale precum depresia, anxietatea și funcția cognitivă, datorită funcției sale antioxidante și influenței sale asupra țesutului cerebral, potrivit News Medical.
Un studiu condus în 2020 a dovedit că suplimentarea cu vitamina D poate fi utilă pentru organism, în special la categoriile de risc, respectiv persoanele în vârstă, cele ce suferă de obezitate, dar și la persoanele cu pielea mai închisă la culoare.
De asemenea, studiul a raportat un nivel mult mai scăzut de Vitamina D în organism la pacienții cu Alzheimer, precum și la adulții ce sufereau de tulburări cognitive.
Schimbările în stilul de viață, cum ar fi expunerea la soare si adăugarea alimentelor bogate în vitamina D precum peștele gras, pot îmbunătăți sănătatea mintală, totodată având și rol de prevenție asupra bolilor mai grave cauzate de această deficiență, precum cancerul.
Discussion about this post