Ne-am întors pe bucata uitată de promenadă care se întinde de la „blocul creion”, îl știți, zgârie-norul cilindric de la Plaja Modern (cel care în realitate nu zgârie norii, dar e suficient de înalt pentru Constanța) până la Biserica Greacă. Vă ilustrăm și localizăm în poze, zona pe care o pomenim, ca să nu fie dubii.


Bun, am venit, ne-am încântat ochii, inima și mintea cu imaginile date de mare și frumoasa biserică albă, dar, ulterior am fost și nevoiți să coborâm cu picioarele pe pământ, ceva mai adânc, până în gropi. Cum, care gropi? Sunt cele pe care le-am pozat la sfârșitul anului trecut și la începutul lui 2024. Sunt gropile pe care le așteptam astupate, până acum. Una pe lună dacă era nivelată și azi nu mai aveam probleme.
În orice caz, craterele (da, exagerăm) au rămas pe loc, așa cum demonstrează aceste imagini:



Ca să nu se împiedice în ele, autoritățile au lăsat această stație pentru biciclete fără biciclete. Povestea e veche și nu mai intrăm în ea, momentan. Cum din stație s-a ales doar această bară, bârnă ca la gimnastică, de ea se pot ține constănțenii care se plimbă pe aici.

Glumim cu stația, cu bara, cu bârna, cu tot, dar nu glumim cu pietonalul distrus. E așa deja de peste 15 ani și încă nu a început reabilitarea.
Aici avem o situație mai de luat în seamă. Acea bucată lipsă din gardul de beton și fier ce merge paralel cu promenada este un pericol. Oricând, cineva se poate împiedica și ajunge în gol, de pe faleză.

Bine că mai există gard viu. Aici a supraviețuit, n-a fost tăiat, așa cum autoritatea a decis în alte părți. E estetic, dă bine în peisaj și folositor.
Așa cum ne repetăm în minte la fiecare vizită în zonă, Doamne ajută cu natura de pe faleză, copacii, verdeața, tot. În baza omului, tot verdele ne salvează.
Stați să spunem și ceva despre ce s-a făcut, din partea primăriei. Scările au trecut prin reabilitări și nu mai riști să-ți rupi gâtul, însă, cofragul de fier neîngrijit deja a ruginit, după cum se poate observa. Asta e, nimic nu-i perfect pe lumea asta.