Ciocolata Dubai este desertul devenit viral în toată lumea. Pe rețelele de socializare, deliciul este prezentat în diverse moduri, însă toate au la bază aceleași ingrediente: ciocolată topită, cataif și pastă de fistic. În Dubai, desertul se găsește la un preț piperat, motiv pentru care mulți internauți au încercat sa îl prepare acasă.
Această ciocolată care face furori în întreaga lume se prepară, de fapt, foarte simplu. Orice o poate face acasă. Ai nevoie de doar patru ingrediente. Kataiful, acele fidele fine, care este ingredientul special al acestei rețete, poate fi procurat din magazinele cu specific turcesc și arăbesc, dar și din hipermarketuri. Restul ingredientelor le puteți găsi la orice magazin alimentar.
Ingrediente:
- 200 grame de ciocolată (menaj)
- 45-50 grame de Kataif (fidea foarte subțire)
- 4-5 linguri de pastă de fistic
- un cub de unt (20 grame)
Kataiful se rumenește în untul topit timp de 3-4 minute. După ce și-a schimbat culoarea, acesta poate fi luat de pe foc. Între timp, ciocolata se pune la topit la abur sau în cuptorul cu microunde.
Fideaua turcească subțire se pune peste pasta de fistic și se amestecă. Dacă îți dorești o compoziție mai cremoasă, poți adăuga încă o lingură de pasta de fistic. Pentru un plus de culoare, se poate folosi puțină ciocolată albă topită, care se toarnă în fir subțire la baza recipientului în care se pregătește ciocolata. Peste formele cu ciocolată albă, se adaugă o jumătate din cea neagră și se introduce la congelator pentru 6-7 minute. După ce s-a întărit, peste aceasta se pune pasta de fistic și fideaua turcească, iar deasupra se completează cu restul de ciocolată topită.
După o oră la frigider, fabulosul desert poate fi savurat.
În Dubai, fabuloasa ciocolată este vândută cu 70 de dirhami (90 de lei), iar stocul zilnic este limitat.
Discussion about this post