luni, aprilie 21, 2025

Știrile din lumea ta!

Rețetă simplă de mezel de casă

În vremuri în care produsele tradiționale, de casă, sunt la tot mai mare căutare, dar și timpul tot mai puțin, iată că apar rețete care ne ajută să punem pe masa produse sănătoase și gustoase, care nu necesită atât de mult efort.

Iar exemplul care nu poate trece neobservat este al mușchiului de casă, gătit lent.

De ce este nevoie?

În primul rând, un cotlet de porc, ce trebuie pus în baiț.

Pentru baiț este nevoie de trei linguri de ulei de măsline, sare, piper, boia de ardei dilce, usturoi, cimbru, sos barbeque și o ceșcuță de vin roșu.

Se lasă cotletul 24 de ore la baiț, în frigider. Apoi, pentru 8 ore, trebuie pus în slowcooker, unde se va rumeni frumos, eliberând arome care vor aduce în casă o adevărată sărbătoare a gustului.

Când e gata, mușchiul trebuie împachetat strâns în folie alimentară (de prospețime) și, după ce se răcește, băgat pentru o noapte la frigider.

Apoi este gata de pus pe masă și de impresionat familia și musafirii.

Inscrie-te la newsletter-ul nostru saptamanal