InfoCons a realizat un studiu cu privire la ingredientele și valorile nutriționale la pastele cu creveți ce se comercializează în restaurante. Conform datelor existente în meniurile fizice din restaurantele ce au făcut obiectul studiului sau pe site-urile acestora de unde consumatorii pot comanda online produsele, pastele cu creveți ajungeau să conțină până la 8 aditivi alimentari și 15.69 grame dezahăr pe porție.
Gramajul pe porţie de paste cu creveți variază între 268 şi 430 de grame.- Valoarea calorică raportată la 100 grame este cuprinsă între 133.22 kcal și 319.42 kcal, media fiind de 229.64 kcal – Cantitate de sare raportată la 100 de grame de paste cu creveți variază între 0.3 grame – 1.66 grame- Cantitate de zahăr raportată la 100 de grame de paste cu creveți variază între 0.46 grame – 3.65 grame-
Numărul de aditivi alimentari variază între 0 – 8 , însă media numericului de aditivi alimentari ( E uri ) este de 3- Aditivi frecvent întâlniți: acid citric (E330) , citrati de sodiu (E331) , citrati de potasiu (E332) , dioxid de sulf (E220) , iodat de potasiu , trifosfati (E451) , polifosfati (E452) , amidon modificat (E1422) , guma xantan (E415) , caragenan (E407) , mono si diglocerode ale acizilor grasi (E472e) , ferocianida de sodiu (E535) , gluconat feros (E579) , acid lactic (E270) , sorbat de potasiu (E202).
Atenție! Organizația Mondială a Sănătății recomandată 5 grame/zi de sare și o cantitate de 25 grame/zi de zahăr!