Vestita ciocolată Dubai nu mai face valurile de altădată pe rețelele sociale și nici nu mai generează cozi uriașe prin mall-uri, în fața standurilor care vând dulcele atât de promovat, dar cu preț piperat. Însă, în magazine, această ciocolată a rămas la stadiul de… produs protejat.
Deși nu mai e înghesuială la raft și sortimente ar cam fi pe alese, ciocolata Dubai este prezentată în cutie transparentă din plastic, încuiată.
Fiecare produs este ținut sub cheie, chiar și cele mici, cu gramaj de 30 de grame, care costă până în 10 lei. Cele de 100 de grame sunt aproape 40 de lei.




Oamenii au gustat, s-au lămurit, au comentat – și textură, și aromă, și preț, și popularitate – iar acum ciocolata Dubai își păstrează rangul… special, dar fară să mai farmece atâta lume.
E drept, în aceleași suporturi transparente, încuiate, obișnuiesc să mai stea pe rafturi și unele brânzeturi, anumite tipuri de cașcaval sau bateriile mai scumpe.
„Isteria” dulce de Dubai
„Ciocolata Dubai” a dus la o isterie în social media. Influenceri din întreaga lume au început să promoveze aceste dulciuri de lux, transformându-le într-un simbol al opulenței și într-un must-have.
Fenomenul „Ciocolata Dubai” a devenit un exemplu perfect al puterii marketingului pe rețelele sociale și al comportamentului de consum influențat de social media. Această nebunie a generat numeroase dezbateri despre consumul ostentativ, despre rolul rețelelor sociale în crearea unor tendințe artificiale și despre modul în care prezentarea poate crește dramatic valoarea percepută a unui produs.
În final, a fost un exemplu despre cum puterea marketingului viral, snobismul și dorința de exclusivitate pot dicta tendințele în consumul modern.