sâmbătă, aprilie 19, 2025

Știrile din lumea ta!

România, participare în premieră la Campionatul mondial de măcelărie

România participă la sfârșitul acestei luni, în premieră, la Campionatul mondial de măcelărie, la Paris. 12 români vor reprezenta țara noastră la aceasta competiție. 

Încă din iulie, anul trecut, timp de 2-3 zile pe lună, membrii echipei, selectați prin concurs din toată țara, s-au întâlnit la Cluj-Napoca, unde s-au pregătit pentru World Butchers’ Challenge (WBC), programată pe 30-31 martie, în Capitala Franței. 

Până acum, cei 12 măcelari au făcut 120 de ore de antrenamente folosind peste 6 tone de carne tranșată, 40 kg de condimente și 2 kg de verdețuri. 

Am început de la zero, deoarece suntem o echipă care, până la primul antrenament, nu ne cunoșteam și nu am mai lucrat împreună, dar cu fiecare antrenament a fost tot mai bine. A necesitat mai mult timp să facem că dinamica echipei să funcționeze, dar acum lucrurile vin de la sine. Participarea la acest campionat este un lucru foarte important deoarece vrem să arătăm că și România are măcelari valoroși, că putem face aceleași lucruri pe care le fac alți măcelari la nivel mondial și că putem lucra fără să facem risipă alimentară”, spune Gabriel Arghir, căpitanul echipei “Măcelari de elită”. 

World Butchers’ Challenge a debutat ca o întrecere între echipe de măcelari din Noua Zeelandă și Australia. Este un eveniment ajuns la cea de-a opta ediție, și care adună anul acesta în concurs 14 țări: Australia, Belgia, Brazilia, Canada, Franța, Germania, Italia, Islanda, Marea Britanie, Irlanda, Noua Zeelandă, România, Spania și Statele Unite ale Americii.

Inscrie-te la newsletter-ul nostru saptamanal