Canicula a pus stăpânire pe toată ţara.La Constanța, temperatura resimțită a fost de peste 40 de grade. Cei care trebuie să iasă afară, în special la orele prânzului, trebuie să fie foarte atenţi la felul în care se îmbracă. Sunt recomandate hainele de in, subţiri şi în culori deschise. La fel de importante sunt şi pălăriile sau ochelarii.
Indiferent că purtăm o rochie vaporoasă sau pantaloni largi toate trebuie să aibă ceva în comun: să fie deschise la culoare și din materile naturale. La 40 de grade Celsius cu disconfort termic accentuat, cele mai indicate sunt articolele din bumbac, in sau mătase. Fibrele naturale scad riscul de iritații ale pielii.
Țesăturile subțiri din materiale naturale sunt cele mai potrivite în zilele foarte calde de vară. Aceste două fibre sunt fluide, moi, cad frumos pe lângă corp și lasă pielea să respire. De asemenea, inul subțire, de vară, reprezintă o țesătură potrivită în zilele caniculare. Oricât de mult ai transpira, inul nu se lipește de piele. El va lăsa pielea să respire și să se usuce în voie.
Evită toate țesăturile groase și mai ales blugii. Blugii, fabricați din fire groase de bumbac, nu sunt recomandați pe caniculă. Sunt prea groși, rețin umezeala și împiedică pielea să se usuce rapid. Cu atât mai neplăcuți sunt blugii elastici, mulați, care conțin multe fibre sintetice și elastan.
Vâscoza este o altă țesătură foarte potrivită pentru vară. Este o variantă mai ieftină pentru mătasea naturală, dar foarte ușor de modelat după diverse tipare, ușor de spălat și de călcat. Vârscoza subțire este potrivită pentru bluze delicate, pentru rochii și fuste lejere cu care poți să te îmbraci pe caniculă.
Un alt material pe care îl adoră croitoresele și multe femei pe timp de vară este chambray sau cambric. Este un material foarte subțire din fire fine de bumbac, care imită denimul. Are fire albe la bază și fibre albastre în urzeală. În mod tradițional, cambricul este bleu, dar în ultima vreme producătorii au realizat cambric alb, gri, verzui, roz sau portocaliu, diverse nuanțe plăcute și pastelate de vară. Din acest material se fac cămăși vaporoase, rochii, topuri și fuste fluide și lejere.
Și culorile hainelor sunt foarte importante. În vreme ce unele atrag căldura, altele vă ajută să suportați mai ușor temperaturile dificile. Optați pentru alb sau culori cât mai deschise. Evitați pe cât posibil nuanțele închise precum negru sau maro dar și nuanțele stridente. Culorile deschise, cum ar fi alb, crem și pasteluri, sunt ideale deoarece reflectă căldura și maschează petele de transpirație.
Este recomandat să alegi haine cu croială lejeră, care sunt confortabile și lasă pielea să respire. Desigur, puteți opta și pentru haine cu un număr mai mare. Pantalonii din in, cămăsile oversized și topurile mai largi reprezintă opțiuni la fel de bune în locul hainelor mulate.
Pentru cei care stau o perioada îndelungată în soare e important să folosească și haine cu protecție UV, există tricouri, bluze, care oferă o extra protecție. Suplimentar ar trebui sa folosim pălării şi ochelari de soare cu protectie UV, iar crema cu factor de protectie să fie aplicată pe parcursul zilei şi reaplicată, explică medicii dermatologi
De asemenea, renunțați la accesoriile mari, din plastic dar și la cele din metal. Evitați pe cât posibil colierele voluminoase, ceasurile, cerceii mari și brățările uriașe. Dacă totuși doriți să vă accesorizați ținuta, alegețiun lanț subțire din aur sau argint, o brățară delicată sau cercei de mici dimensiuni.
Discussion about this post