Curmalele sunt bogate în fibre și antioxidanți. Beneficiile lor nutriționale pot susține sănătatea creierului și pot preveni bolile. Curmalele sunt fructul palmierului curmal, care crește în multe regiuni tropicale ale lumii. Acestea au devenit foarte populare în ultimii ani, relatează healthyline.
Aproape toate curmalele vândute în țările occidentale sunt uscate.
În funcție de soi, curmalele proaspete au dimensiuni destul de mici și variază în culoare de la roșu aprins la galben aprins. Printre soiurile consumate frecvent se numără curmalele Medjool și Deglet Noor. Aceste fructe sunt gumoase și au o aromă dulce. Ele sunt, de asemenea, bogate în unele substanțe nutritive importante și au o varietate de avantaje și utilizări.
Iată 8 beneficii pentru sănătate ale consumului de curmale:
- conțin mai multe vitamine și minerale, în plus față de fibre și antioxidanți. Cu toate acestea, acestea sunt bogate în calorii, deoarece sunt fructe uscate
sunt bogate în fibre, care pot fi benefice pentru prevenirea constipației și controlul zahărului din sânge - conțin mai multe tipuri de antioxidanți care pot ajuta la prevenirea dezvoltării anumitor boli cronice, cum ar fi bolile de inimă, cancerul, boala Alzheimer și diabetul.
- pot fi utile pentru reducerea inflamației și prevenirea formării plăcilor în creier, ceea ce poate fi important pentru prevenirea bolii Alzheimer
- pot favoriza și ușura travaliul natural pentru gravide atunci când sunt consumate în ultimele săptămâni de sarcină
- sunt un înlocuitor sănătos pentru zahărul alb în rețete datorită gustului dulce, nutrienților, fibrelor și antioxidanților
- unii susțin că curmalele promovează sănătatea oaselor și ajută la controlul zahărului din sânge, dar aceste efecte nu au fost studiate suficient
- există multe moduri diferite de a mânca curmale. Acestea sunt de obicei consumate simple, dar pot fi încorporate și în alte mâncăruri populare
Discussion about this post