Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a organizat, luni, 2 decembrie 2024, o sesiune de instruire a cadrelor didactice despre implementarea normelor privind accesibilizarea învățământului superior pentru persoane cu dizabilități.
Formatori în cadrul întâlnirii au fost lect. univ. dr. Damian Totolan, de la Facultatea de Psihologie și Științele Educației a UOC și prof. Viorel Darie, de la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Delfinul”, Constanța. Aceștia au prezentat aspecte legate de modalitățile de adaptare a predării și evaluării în funcție de posibilitățile de învățare a studenților cu dizabilități / cerințe educative speciale și au oferit detalii cu privire la legislația actuală, normativele de accesibilizare a spațiului, tehnologii de predare adaptate și instrumente de sprijin.
„Această activitate reprezintă doar un început în ceea ce privește folosirea tehnologiilor de predare adaptate persoanelor cu dizabilități. Considerăm necesară o astfel de instruire, având în vedere, pe de o parte, numărul în creștere al persoanelor aflate în această situație și, de pe alta, apariția unor tehnologii moderne de predare-învățare, menite să faciliteze transferul de cunoștințe și formarea de abilități în diverse domenii de formare academică”, a precizat conf. univ. dr. Emanuel Plopeanu, managerul proiectului. Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului „Îmbunătățirea accesibilității pentru studenții cu dizabilități la serviciile educaționale furnizate de UOC”, cod CNFIS-FDI-2024-F-0189, în valoare de 180.000 de lei, finanțat de Ministerul Educației prin Fondul de Dezvoltare Instituțională
Discussion about this post