Ziua națională a curajului, celebrată astăzi în România constă în aprecierea oamenilor care își înfruntă propriile temeri și își riscă viața pentru a ajuta alți oameni. Curajul, cunoscut și sub numele de vitejie, voință și cutezanță, este abilitatea de a te confrunta cu frică, durere, risc ori pericol, incertitudine sau intimidare.
„Curajul fizic” este curajul în fața durerii fizice, greutăți, moarte, sau amenințare morții, în timp ce „curaj moral” este capacitatea de a acționa în mod întemeiat, atunci când situația nu este favorabilă, când te simți descurajat.
Curajul este mai mult decât pasiune, curajul însemnă să ieși din zona de confort, să-ți învingi frica, să-ți asumi riscuri și să acționezi pentru binele comun. În multe cazuri, curajul reprezintă o meserie în sine: pompierii, care luptă cu flăcările, doctorii, ce țin viața pacienților în propriile mâini sau polițiștii care luptă zilnic cu criminalitate.
„Suntem convinși că dacă cineva ar inventa un dicționar cu poze atribuite fiecărui cuvânt, în dreptul cuvântului „curaj” s-ar regăsi un coleg de-al nostru. Astăzi, 05 iulie, celebrăm Ziua națională a curajului, zi care vă este dedicată vouă, acelora care puneți pe primul plan salvarea de vieți.”, a transmis Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, într-o postare pe Facebook.
Discussion about this post